Foto: Femke Van Der Belt

Apeldoorn wint op Duits Wu Shu Open 2018

  Sport

APELDOORN - Zaterdag 2 juni 2018 was er het Wu Shu Open 2018 in Duitsland. Shaolin Kungfu Apeldoorn sleepte meerdere prijzen in de wacht. De school won 5 gouden medailles en 5 zilveren op dit grote vechtsport toernooi in Nettetal Duitsland.

Het was weer vroeg opstaan voor het deelnemende team van Shaolin Kungfu Apeldoorn. Ditmaal stond het Duits Wu Shu Open 2018 in Nettetal op het programma.

Dit Duitse kampioenschap werd georganiseerd door Kai Jansen van de Duitse Wu Shu federatie. Het toernooi had een internationaal karakter omdat scholen uit verschillende landen meededen. Er werd gestreden in verschillende categorieën waaronder moderne Wu Shu, traditioneel zuid kungfu, wapens, tai chi chuan en meer.

Dit enorme evenement had ook wat hooggeplaatste gasten waaronder Din Xinmin hoofd van de Chinese Wu Shu federatie in Hebei China. Ook waren er wethouders van sport aanwezig om het toernooi en het verloop te aanschouwen.

Voor de Shaolin sportschool uit Apeldoorn was de uitslag: Laura Bonthuis pakte 2 keer goud en 2 keer zilver, Douwe ter Horst 1x Goud 2x brons, Douwe Geluk 2x goud en 1x zilver, Argentina Cotcheza won 2x het zilver.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden