Foto: Henk Dalfsen

Guo Shu Cup, zes medailles voor Apeldoorn

  Sport

APELDOORN - Op 27 mei 2018 was er het grote Chinese vechtsport evenement de Guo Shu Cup. Shaolin Kungfu Apeldoorn won maar liefst 6 medailles, 2x brons en 4x zilver op dit prachtige internationale toernooi gehouden in Amsterdam.

De Guo Shu Cup is een jaarlijks terugkerend vechtsport toernooi waarbinnen het Chinese Kickboksen, Traditionele Kungfu, Shaolin en het Tai Chi vertegenwoordigd werden door de vele atleten. Vele nationale en internationale scholen deden mee aan dit toernooi dat georganiseerd werd door Liu He Men Amsterdam van sifu Henny Eleonora.

Het toernooi was verdeeld in verschillende categorieën waaronder ongewapend, gewapend en een speciale Tai Chi Cbuan competitie. De wedstrijden op de Shaolin mat werden beoordeeld door vier Shaolin Monniken. De stichting Tai Chi Nederland beoordeelde de Tai Chi wedstrijd. Shaolin team Apeldoorn won brons met Peter Polman en zijn dubbele dolken.

Een zilveren medaille was er voor Argentina Cotcheza met de Shaolin wandelstok. Laura Bonthuis pakte twee keer het zilver met de Luohan en zwaard schild vorm. En in de categorie Tai Chi Chuan won Douwe Geluk een bronzen medaille met de Wudang Sanfeng 28 vorm en zilver met het Tai Chi rechtzwaard.

Ook gaf de Yip groep een prachtige Kungfu, Wu Shu en Tai Chi demonstratie aan alle aanwezigen. Ook een bijzondere leeuwendans op hoge palen werd aan alle aanwezigen gedemonstreerd. Een super resultaat van 6 medailles door een prachtig team van Apeldoornse Shaolin Kungfu atleten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden