Zeer geslaagde Menwedstrijd Ugchelen

  Sport

Apeldoorn - De Vereniging Het Apeldoorns Aangespannen Paard De Kromme Zweppe heeft voor de 37e keer een samengestelde menwedstrijd georganiseerd. Dit alles gebeurde op het terrein aan de Wezenweg/Otterloseweg tegenover Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel in Ugchelen.

De wedstrijd bestond uit drie onderdelen. Op zaterdag werd de dressuurproef gereden en aansluitend moest er een vaardigheidparcours worden afgelegd. Bij de dressuur gaat het erom om op het juiste moment de  juiste uitvoeringen zo goed mogelijk te laten zien. Een proef waarbij menner en paard(en) vooraf goed op kunnen oefenen.
Bij de vaardigheid moet een parcours worden afgelegd tussen pionnen door waarbij de ballen welke op de pionnen liggen er niet af mogen vallen. De kunst is om het parcours foutloos en zo snel mogelijk af te leggen.

Uit het hele land deden ruim 80 rijders met enkel, twee, of vierspan pony's of paarden mee aan deze wedstrijd om te rijden in de unieke en mooie omgeving van Ugchelen. Er werd gereden in de klassen L, M en Z.

Spectaculaire Marathon
Zondag 13 Mei was de dag van de marathon. Deze bestaat uit drie trajecten waaronder een hindernistraject met 6 spectaculaire hindernissen op het hoofdterrein.
De deelnemers konden tijdens het rijden van het 8 km lange A traject, genieten van de prachtige bossen rondom Ugchelen.
Na het afleggen van het A traject konden de deelnemers beginnen aan de 6 hindernissen. Om beurten werden er 2 hindernissen afgelegd, waarna de combinatie een kleine ronde moest draven om vervolgens weer 2 hindernissen af te leggen en daarna nog een cyclus van 2 hindernissen.

Essenstam Bokaal
Tijdens de wedstrijd reden de eigen leden voor het clubkampioenschap, dit is gerelateerd aan de Essenstam-Bokaal. Dit jaar ging de titel clubkampioen 2018 naar Henk Garrits. Henk kwam uit in de klasse Z met zijn 2 span paarden en mocht de Essenstam bokaal in ontvangst nemen. Claudio Fumagalli werd dressuurkampioen 2018, deze combinatie kwam ook uit in de 2 span klasse Z paarden. De enige echte heuse Kromme Zweppe werd dit jaar, net als vorig jaar, gewonnen door Jaap vd Windt met zijn tandem span in de klasse Z. Dit is de prijs die wordt toegekend aan de beste meerspancombinatie.

Nieuwe elementen
Nieuw dit jaar was dat de catering werd verzorgd door de Cantharel. Op een nieuwe locatie werd de outdoortent tussen de hindernissen geplaatst. Een uiterst gezellige plek waar menig bezoeker een hapje en een drankje deed nuttigen. Vele leden van zustervereniging het Apeldoorns Gerij hielp dit weekeinde ook een handje. Dit is een begin van een mooie samenwerking! De wedstrijdcommissie kan terugkijken op een uiterst geslaagd hippisch festijn.
 

Meer berichten