Meedoen met Mixed Softbal familiedag

  Sport

Apeldoorn - Voor het zevende  jaar op rij vindt op 21 mei, Tweede Pinksterdag, van 12:30-19 uur op het Robur'58 ballpark in het Orderbos de Mixed Softbal Familiedag plaats, georganiseerd door Robur '58 en de Stichting Antilliaans Arubaans Beraad Apeldoorn (afgekort: AABA). Deelname en toegang is gratis.

Proef de sfeer, geniet van de muziek, de geur en smaak van het lekkere eten bovenal: doe mee en geniet van deze sportieve ongedwongen dag. Ter plekke kunnen nog teams samengesteld worden, de jongste kinderen gaan op eigen wijze kennismaken met onze sporten door een spelletje BEE-BALL te spelen. 

Even een stukje Antillen en Aruba in Apeldoorn voor iedereen! Anno 2018 staat er een - niet meer weg te denken – evenement op de 2e Pinksterdag waarbij door ontmoeting en sport, winnen en verliezen, samen iets meemaken, meer wederzijds begrip ontstaat bij deelnemers en toeschouwers. Dankzij Stichting AABA kan op bijzondere wijze een sporttoernooi gehouden worden. Als klap op de vuurpijl wordt er ook nog een HOMERUN-derby gehouden: wie van de mannen, vrouwen en kinderen slaat de bal het verst weg? Deelnemers kunnen rekenen op oorverdovende aanmoedigingen.

De sportclub Robur '58 heeft gemerkt dat Stichting AABA iets heel bijzonders en vernieuwends binnen Apeldoorn en de sportwereld heeft gebracht. Door deze sportdag wordt binnen Apeldoorn bijgedragen aan participatie van de doelgroep van de AABA, wat een positief effect zal hebben in de gemeente Apeldoorn. Ook een erg mooi initiatief: de eerste 3 winnaars krijgen weer net als de voorgaande jaren een mooie beker uitgereikt en de kinderen krijgen allemaal een mooie medaille. 

Buiten de speelvelden zorgt Stichting AABA dat er een heerlijke BBQ te verkrijgen is en echte Antilliaanse lekkernijen. Robur '58 zorgt voor lekker koud drinken waaronder heerlijke Fernandez limonade. Ook is er een internet-radiostation aanwezig (Pengue Backstop-radio) met een programma vol muziek en wedstrijdverslagen, dat op de velden te horen is en ook op de eilanden te ontvangen is. 

Dit initiatief leidde overigens in 2015 tot één van de drie nominaties voor de Apeldoornse Vrijwilligers Prijs. De AABA doet op meer terreinen goed werk: zie hun website http://www.stichting-aaba.nl/

Meer berichten