Benthe, Aischa en Laura doen ook aan rolstoeltennissen in Deventer. Op 30 mei is er in Apeldoorn in clinic. (foto archief)
Benthe, Aischa en Laura doen ook aan rolstoeltennissen in Deventer. Op 30 mei is er in Apeldoorn in clinic. (foto archief)

Kennismaken met rolstoeltennis

  Sport

Apeldoorn -  Op woensdag 30 mei houdt de Esther Vergeer Foundation bij tennisvereniging De Maten een (rolstoel) tennis clinic voor kinderen/jong volwassenen met een lichamelijke beperking tussen de 6-21 jaar oud, woonachtig in de regio. Esther Vergeer, zal de clinic begeleiden.

Esther Vergeer is zevenvoudig Paralympisch kampioen, werd vijfmaal verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar. Al bijna 15 jaar geleden is de foundation door Esther Vergeer opgericht.
Met de foundation streeft Esther er naar kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking door sport een kans te geven om hun beperking aan te kunnen, een kans om mee te doen, een kans op een eigen toekomst.

,,Doel van de projecten van de Esther Vergeer Foundation, genaamd "Join the Club" is kinderen met een beperking "gewoon" lekker te laten sporten op een gewone vereniging. 62% Van de kinderen met een beperking geeft aan eenzaam te zijn! Daarom vinden wij het belangrijk dat ook zij net als ieder ander kind de kans krijgen om te sporten en deel uit te maken van de maatschappij", aldus de organisatie.

Join the Club van de Esther Vergeer Foundation zorgt er daadwerkelijk voor dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terecht komen en men bij de vereniging er klaar voor is om lichamelijk gehandicapte kinderen op een plezierige, veilige manier een plaatsje bij de vereniging te geven. De Esther Vergeer Foundation neemt letterlijk alle drempels weg en biedt zowel de kinderen/ouders als ook de vereniging de helpende hand. Niet alleen zorgt de foundation voor het beschikbaar stellen van sportrolstoelen, verzorgen we train de trainer sessies en ondersteunen we de ouders en kinderen. Het doel is zoveel mogelijk lichamelijk gehandicapte kinderen, zo dicht mogelijk in de buurt, 'gewoon' te laten sporten. De Esther Vergeer Foundation streeft naar een duurzame verbinding tussen kind en vereniging. Juist omdat de Esther Vergeer Foundation er van overtuigd is, dat lid zijn van een sportvereniging het kind helpt om sterker en zelfstandiger deel uit te maken van de maatschappij en vooral ook het plezier in het leven vergroot!

Inmiddels zijn er 21 projecten succesvol gestart en wordt op 30 mei de officiële aftrap gegeven voor de start in Apeldoorn. Naast de open dag van de Esther Vergeer Foundation vindt er ook het grootste rolstoeltennis evenement plaats in Apeldoorn. De beste rolstoeltennissers vanuit de gehele wereld reizen af naar Apeldoorn om te strijden voor de felbegeerde World Team Cup titel.

Ben jij tussen de 6 en 21 jaar, heb je een lichamelijke beperking en wil je leren rolstoeltennissen? Dan nodigen wij je uit om kennis te maken met (rolstoel) tennis op woensdag 30 mei van 15.00 tot 16.30 uur. Wij zorgen voor sportrolstoelen en rackets. Dus trek je sportkleding aan en kom. Deelname is gratis. Heb je vragen of wil je je aanmelden, bel of mail naar Lorraine Gerards 06-22408067 of lorraine@esthervergeerfoundation.nl.

Meer berichten