Foto: Christelle Zola

Gemeentelijke sportpenning voor Erick en Wilco van Appoldro

  Sport

Apeldoorn - Erick Wijngaards en Wilco van Hal hebben in de raadszaal van Gemeente Apeldoorn, tijdens het sportgala, de sportpenning ontvangen voor hun landelijke prestaties van 2017. Zij ontvingen de sportpenning uit handen van Nathan Stukker (wethouder sport) en de bijbehorende roos (Valentijnsdag) van Henk Dijkgraaf (voorzitter Sportraad). Wilco ontving zijn penning ook voor zijn individuele prestaties over 2017. De Sportpenning is een bekroning op een fantastisch jaar voor beide heren!

Tijdens dit sportgala werden 104 sportpenningen uitgereikt aan Apeldoorners die landelijke toernooien hebben gewonnen of podiumplekken hadden op EK's en WK's, in 2017. Ook werden de sportman en sportvrouw, sporttalent, sportploeg en sporter met een beperking van 2017 bekend gemaakt. Hiervoor werd met een vakjury en een publieksjury gewerkt. Het Sportgala 2018 werd georganiseerd door Sportraad Apeldoorn i.s.m. de gemeente Apeldoorn.

Naast de bijzondere prestaties die meetelde voor de Sportpenning was het sowieso een succesvol jaar met veel prijzen. Zowel voor Erick en Wilco in het dubbelspel, maar ook voor Wilco in het enkelspel, waar ook behoorlijk goede prestaties werden behaald. Bedenk daarbij dat zij beide nog niet eens een jaar landelijke toernooien spelen. Erick en Wilco in het dubbel en Wilco in het enkel zijn begonnen in de D en komen nu (driekwart jaar later) uit in de A/B.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden