Wethouder Nathan Stukker was onder de indruk
Wethouder Nathan Stukker was onder de indruk (Foto: Teun Wijgman)

Gemeente Apeldoorn met Shaolin demonstratie in Stadhuis

  Sport

APELDOORN - Op 14 februari was het Valentijnsdag de dag van de liefde. Op de dag was het dit jaar ook de dag van de liefde voor de sport. De gemeente Apeldoorn huldigde haar topsporters op een spetterend evenement. Ook 4 sporters van Shaolin Kungfu Apeldoorn werden gehuldigd en ze gaven een spetterende demonstratie in de raadszaal het democratische hart van Apeldoorn.

Elk jaar is het weer een groot evenement, de gemeente Apeldoorn met wethouder Nathan Stukker in samenwerking met de Sportraad en Accress huldigd jaarlijks haar topsporters die binnen hun sportieve discipline de top hebben bereikt. Dit gaat om die mensen die goud hebben behaald op een Nederlands Kampioenschap of op een EK of WK in de top 3 zijn beland.

Shaolin Kungfu Apeldoorn werd dit jaar weer gehuldigd want ze hebben in 2017 maar liefst 5 Nederlands Kampioenen voortgebracht. DIt jaar werd deze vechtsport school ook gevraagd om een demonstratie te verzorgen op het stadhuis op het marktplein. Hier werd gehoor aan gegeven en na het uitreiken van alle sportpenningen was dan de demonstratie.

Een mooie achtergrond muziek de demo begon met ongewapende vechtsport, naar gewapende en zelfs Tai Chi Chuan. Verschillende wapens zoals stok, zwaard, waaier, speer en ongewapende elementen werden gretig voor het aanwezige publiek gedemonstreerd. Het was een prachtige samenwerking tussen te gemeente Apeldoorn en deze Shaolin school.

Al met al een super mooi en geslaagd evenement de gemeente en aanverwante organisaties. Op naar de huldigingen in 2019.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden