Nieuwe TurnKring pakt uit tijdens het 100- jarig jubileum. (foto pr)
Nieuwe TurnKring pakt uit tijdens het 100- jarig jubileum. (foto pr) (Foto: Gerreke van den Bosch)

Nieuwe Turnkring maakt ommezwaai

  Sport

Apeldoorn - Vereniging Nieuwe Turnkring Apeldoorn viert op 18 februari haar 100-jarig bestaan met een markt voor (oud-)leden, ouders en belangstellenden. Kramen, een kleedjesmarkt, optredens, kinderactiviteiten en een verloting worden omlijst door foto's en ander materiaal uit het NTK-verleden.

De organisatoren hopen dat het programma als een magneet jong en oud naar Ugchelens Belang aan de Bogaardslaan 81 in Ugchelen trekt. Daar wordt het feest gevierd van 13.00 tot 17.00 uur.  ,,Het wordt een ouderwets gezellige fair, vóór en dóór leden van alle leeftijden, ouders, oud-leden en andere belangstellenden. Oud-leden van NTK Apeldoorn zijn uiteraard met nadruk van harte uitgenodigd om deze gezellige middag bij te wonen en samen herinneringen op te halen. We hopen op een grote opkomst", aldus de initiatiefnemers.

Jubileumjaar
De NTK Fair kan worden gezien als aftrap van het jubileumjaar. ,,Op 18 februari is er van 16.00 tot 18.00 uur bovendien een feestelijke receptie voor genodigden. In de loop van het jaar zullen nog meer activiteiten worden gehouden zoals een grootse jubileumvoorstelling door alle leden op 7 juli 2018. Wat er nog meer in het vat zit, houden we echter nog even geheim", doen de woordvoerders van de Nieuwe Turnkring er verder het zwijgen toe.

Historie
Gymnastiekvereniging Turnkring werd in februari 1918 na de eerste wereldoorlog opnieuw leven ingeblazen. Oorspronkelijke oprichtingsjaar was 1890. 'Na eenige discussie blijkt dat het de nieuwe vereeniging zich niet beschouwd wil zien als een herleving van de Turnkring. Daar evenwel de naam Turnkring in Apeldoorn een bekende klank heeft, stelt de voorzitter voor haar den naam van 'Nieuwe Turnkring' te geven, welk voorstel wordt aangenomen', zo luidt een deel uit de oprichtingstekst.
In de laatste decennia is er dans, acro en groepsspringen bijgekomen. Daarom gebruikt men liever de afkorting NTK.

Tegenwoordig biedt NTK laagdrempelige lessen en sportactiviteiten/-evenementen op het gebied van gymnastische sport en dans. Info: www.ntk-apeldoorn.nl/ of facebook.com/ntkapeldoorn/ of mail naar vrijwilligers@ntk-apeldoorn.nl of Jubileum.ntk@gmail.com. Het lesaanbod varieert van turnen tot dansdisciplines, voor diverse doelgroepen, variërend in leeftijd en/of niveau, recreatief of juist prestatiegericht.

Meer berichten