V.l.n.r Robert Horstink, Aleksandar Boricic, mascotte Spike en wethouder Nathan Stukker. (foto Rob Voss).
V.l.n.r Robert Horstink, Aleksandar Boricic, mascotte Spike en wethouder Nathan Stukker. (foto Rob Voss). (Foto: Gerreke van den Bosch)

Robert Horstink geeft aftrap DELA EK Beachvolleybal 2018

  Sport

Apeldoorn - Voormalig topvolleyballer en international Robert Horstink is benoemd tot ambassadeur van het DELA EK Beachvolleybal 2018. Horstink had vrijdag samen met de president van de Europese Volleybal Federatie Aleksandar Boricic een ontmoeting met wethouder Nathan Stukker van Apeldoorn.

Het drietal gaf daarmee de officiële aftrap van het DELA EK Beachvolleybal, dat van 15 tot en met 22 juli gehouden wordt in Den Haag, Utrecht, Rotterdam en natuurlijk Apeldoorn. Net als tijdens het WK Beachvolleybal in 2015 verrijst een groot beachvolleybalstadion op het Marktplein, pal voor het Stadhuis in Apeldoorn voor de kwartfinales.
In 2015 genoten veel Nederlanders van het WK Beachvolleybal in eigen land. Tijdens het toernooi zaten de stadions bomvol en keken ook nog eens meer dan een miljoen mensen live naar de finale Nederland tegen Brazilië op tv. Nu is er dus opnieuw weer een groot titeltoernooi.

Het DELA EK Beachvolleybal is onderdeel van een groot landelijk volleybalevenement van het DELA EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal én het EK-volleybal voor jongens onder 20 jaar. Deze drie toernooien worden in dezelfde week gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Wethouder Nathan Stukker: ,,Wij zijn trots om weer een internationaal beachvolleybaltoernooi te mogen hosten. Ik ga er vanuit dat het toernooi net zo mooi, zo niet mooier wordt, als het WK Beachvolleybal in 2015. Tijdens het WK Beachvolleybal heb ik mogen ervaren dat het Apeldoornse publiek als één man achter Oranje staat. Apeldoorn is echt volleyball-minded! Veel (oud-) internationals zoals Bas van de Goor, Richard Schuil, Reinder Nummerdor en Celeste Plak hebben speeluren gemaakt in Apeldoorn. Zij spreken tot onze verbeelding. Dat is nu precies waarom ik het zo goed vind dat Apeldoorn gastheer is. Het kijken naar topsport inspireert om zelf te gaan sporten."
Het DELA EK Beachvolleybal wordt sinds midden jaren negentig jaarlijks georganiseerd. Nederland won vier keer goud bij de heren (Marko Klok en Michiel van der Kuip in 1995 en Reinder Nummerdor en Richard Schuil van 2008 t/m 2010) en twee keer goud bij de dames (Sanne Keizer en Marleen van Iersel in 2012 en Madelein Meppelink en Marleen van Iersel in 2014). De kaartverkoop is gestart op volleybal.nl/tickets

 

Meer berichten