Logo apeldoornsstadsblad.nl


Tai Chi NK Utrecht
Tai Chi NK Utrecht (Foto: Ferdinand van Beek)

Apeldoorn wint vier keer brons op Tai Chi NK

  Sport

APELDOORN - De Apeldoornse Shaolin vechtsport school He Yong Gan deed op mee aan de open Nederlands Kampioenschappen Tai Chi en Pushing Hands van de Stichting Tai Ji Quan Nederland STN. Deze wedstrijden vonden plaats op zaterdag 11 november in Utrecht. Shaolin Kungfu Apeldoorn won maar liefst 4 derde plaatsen

Tai Chi een oude vechtkunst uit China waarbij het gaat om de interne vechtkunsten. Ook van het Tai Chi, Pushing Hands en Qi Qong worden door verschillende organisaties wedstrijden georganiseerd. Tai Chi bestaat naast vorm ook uit partner technieken en zelfverdediging vanuit de Tai Chi richtlijnen. Ook word Tai Chi veel beoefend voor de gezondheid en het is ook goed te doen op oudere leeftijd. In een wedstrijd word met name gekeken naar techniek, houding, kracht, balans en de uitstraling.

Bij pushing hands vecht je tegen een partner in jou gewichtsklasse met de push hands richtlijnen. Als iemand uit balans raakt door jou krijg je afhankelijk van wat voor techniek je gebruikte punten. Ook is er het onderdeel Qi Qong waar er met name gelet word op de uitvoering van de Qi Qong oefeningen. Shaolin Kungfu Apeldoorn deed mee met 5 deelnemers die de volgende Tai Chi vormen deden: de Chen 24 vorm, Chen Xiaoja Yi Lu, Wudang San Sanfeng, Chen 49 rechtzwaard en de Wu stijl 24 handvorm. Ook deden alle deelnemers mee met het onderdeel Push Hands. Waarbij er in de categorieën "fixed step" en "moving step" werd gestreden om een podium plaats. De concurrentie was enorm voor Apeldoorn want er waren scholen van binnen en buitenland en het niveau was erg hoog. Uiteindelijk heeft de He Yong Gan sportschool Apeldoorn 4 bronzen medailles behaald op dit mooie toernooi.

De medailles werden aan het einde van een lange dag uitgereikt en het was een prachtig en goed evenement. De stichting taijiquan Nederland is het overkoepelend orgaan voor Tai Chi in Nederland. Dit evenement was extra speciaal vanwege het 35 jarig bestaan van de STN. Veel prachtiger optredens, een Chinese markt waren aanwezig. Kortom 3 keer brons is een erg goed resultaat voor Shaolin Kungfu He Yong Gan Apeldoorn.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox