Logo apeldoornsstadsblad.nl


Shaolin Kids nieuw sportprogramma

  Sport

Apeldoorn - De maand september is er weer en dat betekend voor veel mensen een nieuw begin. Zo ook Shaolin Tigers Kungfu in Apeldoorn die met een nieuw trainingsprogramma komt waarbij kinderen nog zelfvertrouwen en weerbaarheid ontwikkelen. Op 20 september is de open inlooples waarbij kinderen dit leuke coole programma gratis kunnen ervaren.

Het Shaolin Kung Fu een bekende oude Chinese krijgskunst bekend van de in oranje geklede krijgsmonniken met krachtige en explosieve kungfu. Jaren geleden was er een delegatie van Chinese Shaolin Monniken in theater Orpheus in Apeldoorn veel mensen in de regio weten dat nog wel. Shaolin Tigers is de Shaolin Kungfu school voor kinderen in Apeldoorn.

Shaolin Tigers is een jeugdprogramma wat ontwikkeld is door pedagogen en wat docenten lichamelijke opvoeding. Het programma bestaat uit sociale doelen die over de sport en beweeg activiteiten heenlopen. De kinderen leren met dit programma door middel van bewegen, structuur, zelfvertrouwen en discipline aan. De kracht zit hem in het stap voor stap ontwikkelen op eigen niveau. Het kind leert Shaolin Kungfu op een manier dat het beter gaat bewegen, meer zelfvertrouwen krijgt en daarmee ook samenwerken leert binnen de groep.

In de lessen worden ook de alom bekende Shaolin dieren stijlen behandeld zoals de, Tijger, Adelaar, Aap, Kikker en vele anderen. Eens in het half jaar is er een examentje voor de kinderen die mee willen doen en kunnen ze het volgende niveau binnen het Shaolin Kungfu behalen. Deze eisen zijn samengesteld door de Shaolin Bond Nederland waar Shaolin Tigers zijn erkenning en kwaliteitswaarborg uithaalt. Af en toe halen we ook een gastleraar over van een andere verdedigingssport zodat kinderen een breder beeld krijgt van weerbaarheid en vechtkunst.

De lessen bevatten ook sparren met volledige protectie materialen, grondvechten judo en wat brazilian jiu jitsu ervaringen van 1 van onze instructeurs en nog veel meer. Shaolin Tigers is een nieuw concept voor kinderen die vechtsport en weerbaarheid leuk vinden en zich graag zo breed mogelijk willen ontwikkelen. Shaolin Tigers is cool, fun en super leerzaam. Shaolin Tigers is aangesloten bij Shaokins de Shaolin Bond Nederland waar meerdere scholen zoals Utrecht, Nijmegen, Brummen, Amsterdam en meer onder vallen.

Op 20 september 2017 is er een open inloop les waarbij alle kinderen het Shaolin Kungfu kunnen komen ervaren. Voor meer informatie kijkt u op: www.shaolin-vechtkunst.nl of mail naar info@shaolin-vechtkunst.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox