Logo apeldoornsstadsblad.nl


In de flow met Adelaar’s jeugdwielrenners

  Sport

APELDOORN - Met een groei van 25% aan leden in het afgelopen half jaar heeft de jeugdafdeling van wielrenvereniging de Adelaar een mooie tendens te pakken. De jeugdcommissie, trainers en ouders werken intensief en met passie aan het sportplezier van de kinderen. En niet zonder resultaat. Imke Menting, 7 jaar en de jongste rensters, eindigde als derde op het Nederlands kampioenschap afgelopen juni in Amersfoort.

De mooie uitslag die zij reed is één van de vele overwinningen en goed uitslagen in de landelijke en regionale wedstrijden door zowel Adelaar jeugdteam renners als renners uit het Adelaar opleidingsteam. "Een gevolg van een goed sportklimaat", zegt voorzitter Guido Willemsen, "We hebben een vast groep aan trainers die kinderen op hun eigen niveau training geven. Daardoor is er altijd wel iemand om mee te strijden en dat levert prestaties en vooral plezier op. "

De Adelaar jeugdcommissie lanceerde verder voor ouders van startende jeugdrenners de lease racefiets en organiseerde ook twee goed bezochte series met introductielessen. Deze vier lessen starten opnieuw op 21 september a.s. en vinden plaats op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Enthousiaste kinderen die deze sport willen leren kennen zijn van harte welkom, ouders kunnen voor informatie en aanmelden terecht op de website van de Adelaar.

De Adelaar jeugd kan terugkijken op een succesvolle periode maar kijkt ook graag vooruit. Zo rijden een aantal wedstrijdrijdende renners de internationale jeugdtour van Assen begin augustus en staat het Nederlands Clubkampioenschap in Dronten op 30 september weer gepland. Afgelopen twee jaar stond daar het Adelaar team op het podium met een derde plaats. Is dat alles achter de rug dan komt het baanseizoen snel dichterbij en zien we de gedreven Apeldoornse wielrenners daar hun rondjes maken.

Reageer als eerste
Meer berichten