JOVD Apeldoorn: Vrijheid is veiligheid, geen vuurwerk

  Politiek

Apeldoorn - De JOVD Apeldoorn, de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD, maakt zich zorgen over de koers van de lokale VVD. De VVD Apeldoorn wil het vuurwerkverbod van tafel. JOVD Apeldoorn ziet het vuurwerkverbod echter als een goede maatregel. De JOVD pleit al jaren voor een vuurwerkverbod. Het aantal incidenten rondom Oud en Nieuw blijft ieder jaar stijgen, desondanks er al meerdere regulaties op vuurwerk zijn.

"Als onafhankelijke jongerenorganisatie is het aan ons soms de taak om onze moederorganisatie weer op het juiste pad te brengen", zegt Nick Hoogkamp, voorzitter van de JOVD Apeldoorn. Over het vuurwerkverbod zegt Hoogkamp het volgende: "De VVD verknalt zijn eigen liberale principes betreffende het vuurwerkverbod." De JOVD Apeldoorn is van mening dat de vrijheid van het individu om vuurwerk te beschikken niet opweegt tegen de veiligheid van omstanders. Dit zou het enige liberale argument kunnen zijn over de kwestie en dus zit de VVD verkeerd. Gelukkig zien wij voor vuurwerkliefhebbers ook alternatieven: vuurwerkshows zijn in onder andere Engeland en België al jaren de norm en zorgen hier voor significant minder slachtoffers. Daarnaast is dit een groter spektakel dan regulier straatvuurwerk."

De lokale VVD heeft helaas gekozen om hun standpunt te rechtvaardigen met een ander liberaal begrip zogenaamde "eigen verantwoordelijkheid". De VVD vindt dat gewonden door andermans vuurwerk de vrijheid van de afsteker belemmeren. Het is een directe aanval op andermans vrijheid; je zou je ogen maar verliezen. Dit alles voor het toverwoord "traditie" en de strijd tegen betutteling. Vrijheid is veiligheid, geen vuurwerk.
 

Meer berichten