Foto:

Apeldoornse Sunita Biharie nummer 11 op concept-kandidatenlijst SP

  Politiek

Apeldoorn - De Apeldoornse fractievoorzitter Sunita Biharie staat op plaats 11 van de voorlopige kandidatenlijst voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2021 voor de SP.

Sunita Biharie, op dit moment voorzitter van de lokale SP-fractie in de Apeldoornse gemeenteraad, staat op de 11e plaats van de concept-kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

“Ik heb nooit per se de ambitie gehad om Tweede Kamerlid te worden, maar zie een kans om de Tweede Kamer als middel te gebruiken om de stem van de straat naar de Kamer te brengen en op te komen voor en samen met mensen waarvan ik zie dat ze door bestuurders in de steek worden gelaten”, aldus Sunita. Ook is een eventueel Kamerlidmaatschap een goede mogelijkheid om de signalen uit het de jeugdzorg, waarin zij werkzaam is, in de Kamer te laten horen. 

Sunita staat bekend om haar geheel eigen werkwijze en is er niet bang voor om tegen de gevestigde orde in te gaan. Ze komt op voor iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst, kleur of geloof. De definitieve kandidatenlijst wordt vastgesteld tijdens de ledenvergadering van de SP in december. 

De Apeldoornse afdeling van de SP is natuurlijk enorm trots op het feit dat Sunita op de voorlopige lijst staat. “Wij kennen Sunita als iemand, die zich niet zomaar gewonnen geeft en zichzelf vastbijt in de dossiers waarmee zij zich bezighoudt omdat ze slecht tegen onrecht kan. Hierbij vindt zij het belangrijk om vooral de verhalen van mensen zelf waarom het gaat te horen en niet alleen maar vanuit ambtenaren en wethouders. Op die manier kan zij zich een volledig beeld vormen van zaken, die spelen en ook tegen de gevestigde orde ingaan met kennis van zaken”, aldus Sandra Jagesar, afdelingsvoorzitter van de Apeldoornse afdeling. Sunita is de eerste SP’er uit Apeldoorn die op de landelijke conceptlijst staat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden