Logo apeldoornsstadsblad.nl


Anne-Marie Oostermeijer en Ilonka Noort: "Vrouwen gaan met nog meer energie naar huis" (foto: Anja Straathof)
Anne-Marie Oostermeijer en Ilonka Noort: "Vrouwen gaan met nog meer energie naar huis" (foto: Anja Straathof) (Foto: Anja Straathof)

100 Talentvolle Vrouwen verzet bakens

  Human Interest

'Hebben jullie al honderd deelnemers?' Het is een vraag die regelmatig klinkt bij 100 Talentvolle Vrouwen. "Wat dat betreft hadden we ook 500 Talentvolle Vrouwen kunnen heten; zoveel vrouwen hebben er zeker al deelgenomen aan onze gratis workshopavonden", zegt Anne-Marie Oostermeijer. Met Dieuwke de Boer behoort zij tot de oprichters van het vrouwennetwerk dat ruim vijf jaar bestaat. Inmiddels niet alleen in Apeldoorn, maar ook in de gemeente Zutphen heel succesvol. Deze week begon het nieuwe seizoen.

Door Anja Straathof

Apeldoorn - Anne-Marie: "We zijn een platform waarbij elke vrouw welkom is, want iedereen heeft immers talenten. Tijdens de maandelijkse workshops ontdekken vrouwen wat hun talenten zijn en in welke richting ze hun pijlen willen richten, bij het vinden van werk. Daarbij gaat het erom je beter te presenteren op de arbeidsmarkt. Want een baan bemachtig je steeds minder door recht-toe-recht-aan reageren op een vacature; netwerkcontacten zijn van onschatbare waarde." Inmiddels zijn ook Mieke Vloon, Ilonka Noort en Anja Straathof betrokken bij de organisatie van 100 Talentvolle Vrouwen in Apeldoorn.

Mieke is de administratieve duizendpoot: "Bij de aanmeldingen zie ik heel verschillende achtergronden: vrouwen met een commerciële functie en non-profit; van lager beroepsonderwijs tot universiteit en beginnende ondernemers." Ilonka Noort sluit daarop aan: "Ze hebben een heel brede belangstelling; dat werd ook duidelijk uit de enquête die we dit voorjaar hielden. Het is geweldig om te ervaren dat alle vrouwen energiek binnenkomen en met nog meer energie weggaan."

"In Apeldoorn verzetten we de bakens wat," vervolgt Ilonka. Zij zorgt voor de programmering van de Apeldoornse workshop-avonden. "De arbeidsmarkt trekt aan en daar spelen we op in. We blijven gratis workshops organiseren om rond losse thema's met elkaar in contact te komen. Maar we gaan ook met themagroepen aan de slag. Zo kan een groep zzp'ers pakweg drie maanden werken aan eigen vraagstukken. Een andere groep bestaat uit vrouwen die het hele sollicitatietraject samen gaat verkennen: elkaars cv's bespreken; netwerk in kaart brengen; misschien wel een video-presentatie maken. We helpen deze themagroepen bij de invulling van de avonden, want we hebben een breed netwerk." Vrouwen die behoefte hebben aan contact tussendoor, kunnen altijd terecht bij Foenix Kringloopwinkel aan de Vlijtseweg. Daar houden we onze maandelijkse workshopavonden."

www.100talentvollevrouwen.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox