Logo apeldoornsstadsblad.nl


Een wandeling door deze grote en mooi aangelegde moestuin is al een uitje op zich, zelfs kinderen vinden het geweldig om te zien hoe producten groeien en bloeien.
Een wandeling door deze grote en mooi aangelegde moestuin is al een uitje op zich, zelfs kinderen vinden het geweldig om te zien hoe producten groeien en bloeien. (Foto: Danielle van de Vlag)

Plukken in moestuin van Apeldoorn

  Human Interest

APELDOORN - Een moestuin van 1,2 hectare groot met meer dan 50 verschillende verse kruiden, groenten en andere streekgebonden producten, het 'Van der Valk Hotel De Cantharel' in Apeldoorn beschikt over deze smaakvolle moestuin.

Door Danielle van de Vlag

Het hotel is al meer dan 40 jaar een familiebedrijf en begrip op de Veluwe. Een grote organisatie die de afgelopen jaren de stap heeft gemaakt naar klein denken. Een voorbeeld is de prachtig aangelegde tuin achter het hotel. Ze verbouwen groente, kruiden en fruit gewoon in de achtertuin en gebruiken de verse producten van het land direct in de keuken van het hotel.

De moestuin bij het Van der Valk Hotel is in 2013 aangelegd en in datzelfde jaar werd de moestuin bekroond met het certificaat voor Erkend Veluws Streekproduct. ,,De verse en ambachtelijke producten die hier worden verbouwd in de tuin worden gebruikt als ingrediënten in de gerechten die het Van der Valk Hotel en Restaurant Huisje James serveren", aldus eerste medewerker groenvoorziening Ronald Molenveld. ,,De ingrediënten worden tevens gebruikt in de vers bereide producten die de Valk Vers bus en de onlangs geopende (juni 2017) Valk Vers winkel in Ugchelen verkopen. De producten worden van het land gehaald en verwerkt in heerlijke verse gerechten. Zo eet je altijd vers en ambachtelijk bij Van der Valk."

Een wandeling door deze grote en mooi aangelegde moestuin is al een uitje op zich, zelfs kinderen vinden het geweldig om te zien hoe producten groeien en bloeien. Ze zijn er zelfs verbaasd van. ,,Er komen diverse scholen uit de buurt in onze moestuin voor een rondleiding en mogen uiteraard ook zelf plukken." In de borders staan diverse bekende groenten en kruiden, maar er staan ook 'vergeten groenten'. De gepassioneerde medewerkers geven je graag een uitgebreide rondleiding en weten alles over de pure en verse producten van het land te vertellen. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en alles is onbewerkt. De producten zijn puur natuur, dat zie je en dat proef je!

Het aanbod is groot, variërend en uiteraard afhankelijk van het seizoen. ,,We verbouwen diverse lekkere producten, van tomaten, boontjes, sugar snaps tot aan andijvie en aardbeien." In het oogstseizoen is de pluktuin elke vrijdagmiddag open van 13.00 uur tot 17.00 uur voor versliefhebbers die willen komen plukken. Iedereen is welkom te komen plukken, voor 2,50 euro vul je een tas vol heerlijke verse producten.

Reageer als eerste
Meer berichten