Dansvoorstelling Nachthexen IV: Battre door choreograaf Jens van Daele


 Patricia van Deutekom & Marijn van der Sande
Patricia van Deutekom & Marijn van der Sande

Dansvoorstelling Nachthexen IV: Battre door choreograaf Jens van Daele

  Cultuur

Apeldoorn - Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande staan op 2 februari op het podium van GIGANT met de dansvoorstelling Battre, een choreografie van Jens van Daele. Battre is het vierde deel van de serie 'NachtHexen'. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop op www.gigant.nl en aan de balie van GIGANT en kosten € 12,50. Vrienden en CJP pashouders betalen € 10,- en jongeren tot 21 betalen € 7,50.

Battre is deel vier van de NachtHexen reeks die gaat over "Sterke vrouwen in straffe tijden", waarbij er telkens een ander (historisch) figuur of thema in de spotlights staat. Dit maal is het een dansduel tussen Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande over de eeuwige strijd. Het blindelings uitvoeren van het motto 'oog om oog, tand om tand'. Een stoer, rauw en fysiek gevecht waarbij het doel uit het oog verloren raakt en er uiteindelijk enkel verliezers te aanschouwen zijn. Voor velen een bekend verschijnsel waardoor dit stuk aankomt. Ruige dans op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk. Ook een aanrader voor liefhebbers van muziek en theater.

Deze dansvoorstelling is onderdeel van 3 x Dans in GIGANT. Een drieluik met als thema 'dans'. Naast Battre vertonen we op 1 maart de documentaire Daymohk. Met deze docu vertelt regisseur Masha Novikova (Drie Kameraden en Zoete rook van het vaderland) het verhaal van de Tsjetsjeense sterdanser en choreograaf Ramzan Achmadov en zijn dansgroep Daymohk. En op 29 maart danst Dance Company Spring haar tweede voorstelling Puur in de stijlen: modern, neo-klassiek en modernjazz van verschillende choreografen, onder artistieke leiding van Nelke van der Gaag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden