Foto:

Onthulling standbeeld van architect Herman Hertzberger

  Cultuur

Herman Hertzberger, één van Nederlands beroemdste architecten werd donderdag gehuldigd in stijl. Op de locatie waar zijn meest iconische ontwerp staat - het voormalig Centraal Beheergebouw, nu Hertzberger Park - werd een standbeeld van de maestro zelf onthuld.

APELDOORN - Herman Hertzberger was erbij, de burgemeester en uiteraard waren er ook geïnteresseerden én pers.

Het bronzen standbeeld, een creatie van kunstenaarsduo Jean en Marianne Bremers, vormden een middelpunt op deze dag. Want het beeld is niet alleen een ode aan de architect die de menselijkheid centraal stelt, ook is het bedoeld als dank voor het iconische gebouw, waarmee hij een bijdrage leverde aan de stad Apeldoorn.

Ontwikkelaar Certitudo Capital, de partij die Hertzberger Park gaat herontwikkelen, heeft hem dit standbeeld aangeboden ter ere van zijn 87e verjaardag.

Herontwikkeling
Ook bij de herontwikkeling van Hertzberger Park zal de oorspronkelijke architect en zijn voormalig bureau, AHH architecten dat hij inmiddels heeft overgedragen aan Laurens Jan ten Cate, een grote rol spelen. In samenwerking met ontwikkelaar Certitudo Capital zal hij garant staan voor het behoud van de oorspronkelijk visie.

Het nieuwe plan voorziet in een mix van wonen, werken en recreëren. Een 'urban lifestyle' nabij het centrum van Apeldoorn, omringd door volop groen, rust en ruimte. Het doel is dat mensen zich hier thuis voelen en elkaar willen ontmoeten en inspireren. Dat is de visie van Hertzberger en die wordt in ere gehouden.

Gezien de werkzaamheden die de komende jaren plaatsvinden, hoopt de ontwikkelaar dat het standbeeld in die periode een mooie plek krijgt nabij het centrum van Apeldoorn (in de buurt van het project) zodat iedereen er van kan genieten.

Zodra de herontwikkeling voltooid is kan het standbeeld dan terugkeren naar de eindbestemming op een centrale plek in Hertzberger Park.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden