SHOW Apeldoorn 2018
SHOW Apeldoorn 2018 (Foto: Imre Stuifmeel)

Apeldoorns talent krijgt opnieuw een podium in Theater Orpheus

  Cultuur

Apeldoorn - Speciaal voor talentvol Apeldoorn organiseert Theater Orpheus voor het vierde jaar op rij SHOW Apeldoorn. In SHOW Apeldoorn werkt podiumtalent samen, onder professionele begeleiding, aan een bijzondere eindejaarsvoorstelling in een bomvolle Rabobankzaal in Theater Orpheus. Aanmelden kan via www.orpheus.nl/show.

Voor de tweede keer op rij schrijft de enthousiaste regisseur Kim de Fuijk ook het script van de eindejaarsvoorstelling. Wat SHOW Apeldoorn zo bijzonder maakt, is dat het verhaal rondom de verschillende talenten wordt geschreven, maar tóch één verhaal vormt. Samen met verschillende professionals werken de deelnemers toe naar een mooie voorstelling waarin ieders talent, plezier en enthousiasme tot uitdrukking komt. Door SHOW Apeldoorn ondervinden de talenten aan den lijve hoe geweldig het is om op het podium te staan met onder andere professionele regie, techniek en belichting.

Marij Wools, Programma Coördinator Theater van de Stad: "Fantastisch dat we voor de vierde keer SHOW Apeldoorn mogen maken. Het is elke keer weer bijzonder om te zien hoe de deelnemers groeien op het podium en hoe er in korte tijd een heel hecht team ontstaat."

Voorrondes
Ieder Apeldoorns (amateur)talent mag zich aanmelden voor SHOW Apeldoorn; alle leeftijden en disciplines zijn welkom. Tijdens de voorrondes in oktober mogen alle kandidaten in een paar minuten zijn of haar talent laten horen en zien. Ook dit jaar wordt de kandidaten een workshop podiumpresentatie aangeboden voorafgaand aan de voorrondes. De professionele jury kiest uiteindelijk tien deelnemende acts die mee gaan werken aan SHOW Apeldoorn en onderdeel zijn van de eindejaarsvoorstelling in december. Naast een aantal repetities staat er ook een teambuilding dag en een coaching dag op de planning.

Voorgaande jaren waren er veel verschillende podiumdisciplines en uiteenlopende leeftijden vertegenwoordigd tijdens de voorrondes. Zo waren er bijvoorbeeld een goochelaar, paaldanseres, gitaristen, drummers, zangers en zangeressen, woordkunstenaar, koren, verhalenvertellers, acteurs en actrices, dansers en danseressen. Ieder talent is welkom!

Stichting Podiumactiviteiten Apeldoorn
De Stichting Podiumactiviteiten Apeldoorn vindt dat iedereen in de gelegenheid moet zijn om van podiumkunst te genieten, zowel als publiek als op het podium. SHOW Apeldoorn wordt georganiseerd door Theater Orpheus, in samenwerking met Gigant. De muzikale leiding is in handen van Fanuel Coenraad van Lapanouse Music. Het project wordt gesubsidieerd door het Janice Walker fonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, het VSB fonds en wordt gesponsord door het Orpheus Ondernemerspodium.

Praktische informatie
De repetities vinden met name in de kerstvakantie plaats en de voorstelling is op zaterdag 28 december om 19.00 uur te zien in Theater Orpheus. Alle belangrijke info en data zijn te vinden op orpheus.nl/show.

Heb jij talent in muziek, zang, dans of toneel? Meld je dan nu aan voor SHOW Apeldoorn 2019! Aanmelden kan t/m 1 oktober via orpheus.nl/show

Meer berichten