Rootsriders brengen hommage aan Bob Marley

  Cultuur

Apeldoorn - De Nederlandse band Roostriders komt op 11 april met hun Tribute2BobMarley voor een concert naar de popzaal GIGANT. Hierbij brengen zij een hommage aan het beroemde verzamelalbum Legend, dat 3 jaar na de dood van Marley werd uitgebracht. 

De deuren van de popzaal openen op 11 april om 19:30 en het concert begint om 20:15. Tickets kosten €17,50 en zijn te koop aan de kassa van GIGANT en via www.gigant.nl.

De afgelopen decennia groeide het album Legend uit tot wereldwijd één van de best verkochte albums aller tijden en Bob daarmee tot de onsterfelijke legende die hij bij leven eigenlijk al was geworden. Vele klassiekers van hem zijn op dit album terug te vinden. Van de maatschappijkritische protestsongs als I Shot The Sheriff en Get Up Stand Up, een 'spiritual' als Redemption Song, tot aan zijn vrolijke en meer feestelijke nummers als Stir It Up, Three Little Birds en Could You Be Loved en nog heel veel moois ertussenin.

Rootsriders treedt met hun Tribute2BobMarley liveshows sinds 2006 in de voetsporen van hun muzikale held. Sinds 2017 is de uit Sudan afkomstige Mo Ali de leadzanger van de band, nadat hij in 2015 al eens als gastzanger mee op tour was. Momenteel neemt Mo Ali een album op met de oude begeleidingsband van Bob, The Wailers (met nog 3 originele bandleden uit de jaren zeventig)!

Meer berichten