Bijzondere Gedichtendag in CODA met voordrachten, spoken word en dans

Bijzondere Gedichtendag in CODA met voordrachten, spoken word en dans

  Cultuur

Apeldoorn - CODA opent ook dit jaar weer de Nationale Poëzieweek met Gedichtendag: een avond in het teken van (gesproken) poëzie rond een wisselend thema. Dit jaar is dat 'vrijheid' en dit thema klinkt natuurlijk door in de voorgedragen gedichten, maar ook in andere uitingsvormen van poëzie zoals dans (Farida Nabibaks) en spoken word/rap (Dani).

De locatie is zoals altijd CODA Auditorium en de avond begint om 19. 30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen; inloop vanaf 19.00 uur met koffie of thee.

Tussen 19.30 uur en 21.30 uur worden bezoekers getrakteerd op prachtige voordrachten door onder andere Aad van der Waal (stadsdichter Apeldoorn), Carin Reinders (CODA directeur) en de winnaar van de dichtwedstrijd.

Naast gesproken poëzie is er deze keer ook aandacht voor dans en spoken word: Rapper Dani (Daniel Maskimov, 22 jaar) levert een bijzondere bijdrage met een rap die hij speciaal voor deze avond gemaakt heeft. Al eerder werkte hij voor CODA met leerlingen uit het voortgezet onderwijs samen aan het Verzet!-project: tijdens de tentoonstelling Beauty of the Battle (tot en met 3 februari te zien in CODA Museum) hebben zij als onderdeel van het Jaar van het Verzet onder woorden gebracht wat (on)vrijheid voor hen betekent. Dani werd in 2017 tweede tijdens Most Wanted, een grote hiphopwedstrijd in Amsterdam.

Farida Nabibaks (performer, filosoof, choreagraaf, kunstenaar) verzorgt de indrukwekkende solo performance Sporen van Tijd waarin ze het verhaal vertelt over onderdrukte culturen en hoe een vrouwelijke afstammeling daarvan met de slavernijgeschiedenis in het reine probeert te komen. Nabibaks is afgestudeerd aan de Scapino Dansacademie in Amsterdam en speelde in 1995 de vrouwelijke hoofdrol in Faya, een Nederlands/Surinaamse musical die zich afspeelt net nadat Suriname onafhankelijk is geworden van Nederland. Op dit moment is zij, naast het ontwikkelen van solowerk, verbonden aan Danstheater Aya.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij CODA (ook online) en bij Nawijn & Polak. Deze kosten € 5,- voor CODA leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak óf € 7,50 voor niet-leden/losse verkoop. Dit is inclusief koffie of thee voor aanvang en een dichtbundel waarin de voorgedragen gedichten van die avond en een aantal aanvullende gedichten zijn opgenomen.

Deze en andere informatie is ook te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/gedichtendag. Voor het laatste nieuws kun je ons natuurlijk ook volgen via Facebook (@CODAapeldoorn).

Poëzieweek
De Poëzieweek heeft plaats van 31 januari tot en met 6 februari 2019 en wordt zoals altijd ook in CODA geopend met Gedichtendag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden