De samenwerking tussen de opleidingsorkesten krijgt een vervolg. Op 20 januari 2018 treden het opleidingsorkest van La Fraternité Rhienderen, OLTO Loenen en Muziekvereniging Klarenbeek weer samen op! Dit jaar in het MFC te Klarenbeek.
De samenwerking tussen de opleidingsorkesten krijgt een vervolg. Op 20 januari 2018 treden het opleidingsorkest van La Fraternité Rhienderen, OLTO Loenen en Muziekvereniging Klarenbeek weer samen op! Dit jaar in het MFC te Klarenbeek. (Foto: MVK)

Muziekvereniging Klarenbeek opent jubileumjaar!

  Cultuur

Klarenbeek - Het opleidingsorkest van muziekvereniging Klarenbeek (MVK) opent het jubileumjaar met een spetterend concert.

Op zondagmiddag 20 januari treedt het opleidingsorkest op gezamenlijk met de opleidingsorkesten van La Fraternité Rhienderen en OLTO Loenen. Voor het derde jaar op rij wordt dit concert georganiseerd en dit keer door MVK in Klarenbeek. Vorig jaar traden de orkesten gezamenlijk op in Brummen en dat jaar ervoor in Loenen. De samenwerking belooft ook dit jaar weer een leuk en afwisselend concert te worden. De orkesten spelen eerst afzonderlijk en sluiten af met gezamenlijk ingestudeerde muziekstukken. Het concert begint om 14.00 uur in het Multifunctioneel Centrum (MFC), Bosweg 14 te Klarenbeek. Entree is gratis.

Het harmonieorkest van MVK geeft een week eerder, namelijk op zondag 13 januari, een optreden in Oldenzaal. Dit betreft een gezamenlijk optreden met Semper Crescendo uit Oldenzaal. Samen muziek maken vergroot het plezier, daarom reist de Klarenbeekse vereniging af naar Oldenzaal voor dit uitwisselingsconcert. De orkesten zullen beide een muziekstuk in samenwerking met de bekende Oldenzaalse sopraanzangeres Karin Hertsenberg ten gehore brengen. Om 11.30 uur vertrekt de bus uit Klarenbeek en om 14.00 uur start het concert in de Maria Kerk te Oldenzaal. Supporters kunnen zich aanmelden om mee te reizen met de bus.

MVK viert in 2019 haar 111-jarig bestaan. Deze bijzondere leeftijd vindt de vereniging een mooie gelegenheid om extra aandacht te geven en uit te pakken met leuke concerten. Daarom is 2019 uitgeroepen tot jubileumjaar. Al 111 jaar levert MVK (en haar voorgangers muziekvereniging “Wilhelmina” en muziekvereniging “Amicitia”, beide opgericht in 1908) een belangrijke bijdrage aan het sociaal-culturele leven in de plaatselijke gemeenschap en in de regio. Naast muzikaal goed presenteren en leuke muziek ten gehore brengen, staan een prettige sfeer, plezier en verenigingsgevoel centraal. Meer informatie over de vereniging of geïnteresseerd om mee te willen spelen bij één van onze orkesten; neem dan eens een kijkje op de website of één van de social media kanalen.

In het jubileumjaar staan verder op het programma een concert vóór en dóór kinderen in mei 2019. Op 22 juni 2019 organiseert de vereniging een promsconcert in theater Orpheus te Apeldoorn. Tijdens dit jubileumconcert getiteld “Rythm of the Proms” zal het harmonieorkest samenwerken met Charly Luske en een aantal andere artiesten. In november 2019 zal een reünieconcert georganiseerd worden voor oud-leden.

Meer berichten