Voorstelling Opgeliefd in oude fabriekshal

  Cultuur

Apeldoorn - Opgeliefd is een voorstelling van het Lab met maffia-achtige trekjes, geweven met de rode draad van liefde. Regie: Martine Jongenburger. De voorstelling is een mengeling van spel, prachtige muziek en teksten (Kahlil Gibran) en hartstochtelijke laswerkzaamheden. Wegens succes spelen we deze voorstelling nogmaals en dan nu op een ijzersterke toepasselijke lokatie: de fabriekshal van de Plaatijzerindustrie in Apeldoorn.

De voorstelling OPGELIEFD is gebaseerd op enkele feiten uit het leven van Victor Lustig, één van de grootste oplichters uit de geschiedenis. Zijn beroemdste slag sloeg Lustig in 1925 in Parijs. Daar verkocht hij zonder blikken of blozen de Eiffeltoren aan een nietsvermoedende schroothandelaar. Al met al verdween Lustig ruim 50 maal achter de tralies. De laatste jaren van zijn leven sleet hij in de gevangenis van Alcatraz. Hij overleed toen hij 57 jaar was aan een longontsteking.

De improvisaties zijn ontstaan vanuit de vraag hoe het komt dat iemand zich ontwikkelen kan tot oplichter eerste klas.  Het eerste jongetje moet nog gevonden worden dat antwoordt op de vraag wat hij later worden wil: "oplichter, leuk!" of "gewetenloos, boeiend!". Liever worden ze brandweerman of dokter of voetballer of iets anders moois. 

En trouwens, begint ieder mensenleven niet met het verlangen om lief te hebben en geliefd te worden? Waar blijft dat verlangen, waarom verbergt de liefde zich in die wirwar van emoties, gedachten en daden? En hoe kunnen wij ooit de rode draad van liefde weer terug vinden?  Het Lab levert al jaren theater dat getypeerd kan worden met woorden als absurd, experimenteel, montage-, lokatie- en ervaringstheater. Hoewel de thematiek hout snijdt (ijzer in dit geval) zijn de voorstellingen luchtig en humoristisch. 

Lokatie: de Plaatijzerindustrie, Kayersdijk 131, Apeldoorn
In de fabriekshal staan geen stoelen, wil je ajb je eigen stoel meenemen? 
Speeldata: 29 en 30 september.
Tijd: 20 uur. 
Entrée: € 10,-
Reserveren via: www.hetlab.info


 

Meer berichten