Logo apeldoornsstadsblad.nl


Erwin van Ligten
Erwin van Ligten

Regisseur en muzikanten uit film Klanken van Oorsprong op 4 augustus in Gigant

  Cultuur

Apeldoorn - Op 4 augustus komt regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich naar Gigant om een korte inleiding en na afloop een Q&A te verzorgen bij haar Indo-rock documentaire “Klanken van Oorsprong”.

Zij neemt ook pianist Rob Agerbeek en meestergitarist Erwin van Ligten mee die voorafgaand aan de film samen enkele nummers ten gehore zullen brengen. Om 18:00 gaan de deuren open en is er koffie met spekkoek te verkrijgen aan onze bar. Om 18:45 start het programma. Tickets zijn te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

Rob Agerbeek & Erwin van Ligten
De 80-jarige pianist Rob Agerbeek staat bekend als één van Nederlands grootste boogie-woogie en jazz pianisten van de jaren vijftig. Hij speelde o.a. samen met grootheden als Art Blakey en Ben Webster maar is met name bekend geworden met het Rob Agerbeek trio en als lid van de Haagse Jazz Club.

Erwin Ligten startte zijn carriere als gitarist op 21 jarige leeftijd in The Dizzy Man’s Band. Geinspireerd door zijn Indische achtergrond en grootheden als o.a. Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan, David Lindley, Ry Cooder, Jackson Browne en Chris Robinson wist hij in Nederland en internationaal door te breken als een veelgevraagd gitarist. En speelde hij o.a. samen met Bertus Borgers, Barry Hay, Herman Brood, George Kooymans, Jan Akkerman en vele anderen. Erwin bracht eerder al twee solo albums uit met krontjongmuziek, de echte inlandse Indonesische muziek.

Film: Klanken van Oorsprong
Na de onafhankelijkheid van Indonesië raakten honderdduizenden Indische Nederlanders op drift. Niet meer welkom in hun geboorteland, vluchtten ze noodgedwongen naar Nederland. Onder hen waren muzikanten die van beslissend belang werden voor de popmuziek in Nederland en ver daarbuiten, zoals bijvoorbeeld de Tielmanbrothers, Javalins, Crazy Rockers en andere Indo-Rockers, de Blue Diamonds, Anneke Grönloh, Boudewijn de Groot, Liesbeth List en Sandra Reemer. Ze werden bekende en geliefde Nederlandse muzikanten. Over hun Indische verleden zwijgen ze meestal. Wie zijn zij? Wat maakten ze mee? En wat brachten ze mee?
Regie: Hetty Naaijkens-Retel Helmrich | Nederlands gesproken | 115 min | 2017 | Nederland

Meer berichten

Shopbox