De Bron van Tirza Verrips
De Bron van Tirza Verrips

Vijfhonderd leerlingen op de fiets door het museum

  Cultuur

Apeldoorn - Vrijdag 22 juni opent na maanden van voorbereiding tussen 08.30 en 15.15 uur Het Buitenmuseum in de wijk Osseveld-Woudhuis de deuren voor vijfhonderd jonge museumbezoekers. 
 
Op de fiets ontdekken de kinderen samen met hun juf of meester dat Het Buitenmuseum vol staat met kunstwerken die je op allerlei plekken op straat kunt vinden. Waarschijnlijk zijn ze al heel vaak langs deze kunstwerken gelopen of gefietst, maar valt het kunstwerk al niet eens meer op. Daarom worden in Het Buitenmuseum zes kunstwerken in het zonnetje gezet. Bij ieder kunstwerk gaan de leerlingen ook aan de slag. Dus niet alleen maar kijken, maar lekker zelf (her)ontdekken en doen. Er zijn verhalenvertellers, er is theater, street-art, bodypercussie, filosofie en fotografie. 
 
Het Apeldoorns Vertelgenootschap zal bij het beeld 'De Tolgaarder' van kunstenaar Merijn Bolink een verhaal vertellen. Bij het kunstwerk 'De Bron' van de Apeldoornse kunstenaar Tirza Verrips, zullen de kinderen meegenomen worden in een interactieve theatervoorstelling van Theatergroep Smoesjes! 
Bij het kunstwerk 'De omgevallen muur' op winkelcentrum 't Fort zullen de kinderen met kunstenaar Stephan Peters deze dag werken aan straatkunst en met stichting Mudanthe ontdekken de kinderen hoe je je eigen lichaam als muziekinstrument kunt gebruiken. 
 
Het Buitenmuseum wordt opengesteld door DenkTank Breed. De vrijwilligers van DenkTank Breed willen de kinderen uit de wijk kennis laten maken met de kunst en geschiedenisverhalen in hun eigen omgeving. Door naar kunst in hun eigen omgeving te kijken en naar verhalen uit de geschiedenis te luisteren worden zij zich bewuster van hun omgeving en zullen zij zich hier meer betrokken bij voelen. 
 

Meer berichten