Foto: Orpheus

Cliënten woon-zorgcentrum Talma Borgh genieten van voorstelling Theater Orpheus

  Cultuur

Apeldoorn - Maandag 7 mei genoten ruim 50 cliënten van Woon-zorgcentrum Talma Borgh van een voorstelling op het eigen terras. Theatergroep Mooi Weer verzorgde de toepasselijke voorstelling Op het terras welke speciaal voor ouderen is gemaakt.

Om mensen die niet meer zelfstandig naar het theater kunnen toch te laten genieten van muziek en theater, programmeerde Theater Orpheus deze voorstelling niet in eigen huis maar op locatie. Dit past in de ambitie van Orpheus om alle Apeldoorners te laten genieten van, en kennis te laten maken met theater.

Woon-zorgcentrum Talma Borgh en Theater Orpheus
Theaterbezoek houdt de mens gezond en vitaal. Ook mensen die niet meer zelfstandig naar het theater kunnen voor een voorstelling verdienen het om te genieten van muziek en een mooie voorstelling. Daarom programmeert Theater Orpheus eens een keer niet in eigen huis, maar op locatie bij woon-zorgcentrum Talma Borgh.

Theatergroep Mooi Weer
De Arnhemse theatergroep Mooi Weer speelt voorstellingen die uitermate geschikt zijn voor oudere bezoekers. Voorstellingen vol nostalgie en muziek, maar tegelijkertijd ook eigentijds gepresenteerd. Bij Talma Borgh speelden zij het stuk Op het Terras waarin grappige nieuwsfeiten van vroeger, 'liedjes van toen' en ouderwetse lekkernijen voorbij kwamen.

De rode draad door de voorstelling was een interactieve quiz over wetenswaardigheden van vroeger, over de bekende gezelschapsspelen, bijzondere oudhollandse gerechten en drankjes en over de leukste radio- en televisieprogramma's. Een aantal cliënten herinnerden zich deze feiten uit de goede oude tijd. De winnaars mochten plaatsnemen op het terras in het decor en genoten van pinda's, een praatje met de serveerster, een lied en een denkbeeldige zomerse cocktail.

Ook speciaal: Middagje Uit! Serie
Ook komend theaterseizoen presenteert Orpheus regelmatig voorstellingen op de dinsdagmiddag: speciaal voor bezoekers die graag naar het theater gaan, maar het minder prettig vinden om er in de avonduren op uit te gaan, en/of simpelweg te druk zijn in de weekenden. Deze speciale Middagje Uit! Serie bestaat uit vijf voorstellingen; twee theaterlezingen en drie tribute voorstellingen. De eerste voorstelling uit de reeks is de theaterlezing Jan Terlouw vertelt op dinsdag 23 oktober aanstaande.

Kaarten voor de voorstellingen in de Middagje Uit! Serie zijn verkrijgbaar voor € 20,75 per voorstelling. Kijk voor meer informatie over Middagje Uit! serie op www.orpheus.nl.

Meer berichten