inanda werd aangestoken met het musical-virus toen ze op haar veertiende 'Mamma Mia!' zag. "Ik deed destijds een opleiding Toerisme bij Aventus. Daar heb ik vervolgens de slechte heks van het westen vertolkt in de musical Wizard of Oz." (foto Gert Perdon)
inanda werd aangestoken met het musical-virus toen ze op haar veertiende 'Mamma Mia!' zag. "Ik deed destijds een opleiding Toerisme bij Aventus. Daar heb ik vervolgens de slechte heks van het westen vertolkt in de musical Wizard of Oz." (foto Gert Perdon) (Foto: Gert Perdon)

Dinanda speelt graag de slechterik

  Cultuur

Apeldoorn - Voor repetities moet ze op dinsdag naar Zaandam, waardoor ze 's nachts om half één pas thuis is. Vijf en een half uur later gaat de wekker alweer, waarna ze zich naar de Nederlandse Musical Academie in Arnhem spoedt. Dinanda Schreur (19) uit Apeldoorn bekent dat ze er soms een beetje doorheen zit, maar dat het haar vooral energie geeft. Het vertolken van Sharpay Evans in Disney's High School Musical is voor haar zelfs een droom die uitkomt.

Door Bert Nijenhuis

Dinanda werd aangestoken met het musical-virus toen ze op haar veertiende 'Mamma Mia!' zag. "Ik deed destijds een opleiding Toerisme bij Aventus. Daar heb ik vervolgens de slechte heks van het westen vertolkt in de musical Wizard of Oz, waar ik echt heel gelukkig van werd." Dinanda maakte de opleiding af, maar wist dat haar toekomst in de musicalwereld lag. "Ik heb me ingeschreven bij de Nederlandse Musical Academie en werd uitgenodigd voor auditie. Hoewel het dansen nog niet helemaal op niveau was, werd ik aangenomen."

Tijdens haar eerste jaar op de academie las Dinanda een Facebook-berichtje over audities voor Disney's High School Musical. "Puur jeugdsentiment! Ik heb de films gezien en ken alle liedjes uit mijn hoofd." Ze twijfelde niet en meldde zich aan voor de rol van schooldiva Sharpay Evans. "De slechterik spelen, spreekt me enorm aan. In die rol zit altijd een onderlaag, want dat gedrag komt ergens vandaan. Ik werd uitgekozen en een mooie bijkomstigheid is dat ik mijn rol als stageonderdeel mag gebruiken.

Sinds de eerste repetities in oktober wordt er toegewerkt naar voorstellingen op 18 en 19 mei in het Zaantheater. "Ik heb begrepen dat er al een derde voorstelling is bijgekomen", aldus Dinanda. "Hoe meer voorstellingen hoe beter. Het is geweldig om te spelen met deze cast, die echt een vriendengroep is geworden." De Apeldoornse hoopt op een toekomst met veel musicalrollen en de nodige zijstapjes. " Duizendpoten Chantal Janzen en Romy Monteiro zijn mijn voorbeelden. Zingen, dansen, presenteren; ze kunnen het allemaal!"

"Troy en Gabriella zijn in de vakantie verliefd op elkaar geworden", licht Dinanda een tipje van Disney's High School Musical-sluier op. "Dan blijkt dat ze bij elkaar op school zitten, waar hij aanvoerder is van het basketbalteam en zij een verlegen studiebol. Ze besluiten mee te doen aan de schoolmusical, maar worden van alle kanten tegengewerkt. Onder andere door Sharpay Evans, die gewend is de hoofdrol te krijgen."

Meer berichten