Logo apeldoornsstadsblad.nl


Coaching dag SHOW Apeldoorn 2017
Coaching dag SHOW Apeldoorn 2017 (Foto: Imre Stuifmeel)

Talenten worden klaargestoomd voor SHOW Apeldoorn

  Cultuur

Na de zeer succesvolle eerste editie van SHOW Apeldoorn in 2016, organiseert Theater Orpheus ook in 2017 ‘SHOW Apeldoorn’, waarin Apeldoorns talent de kans krijgt mee te doen aan een avondvullende voorstelling in Orpheus. De 11 geselecteerde deelnemers werken samen met coaches en regisseur Silvester Zwaneveld aan de voorstelling die op 29 december in de Rabobankzaal van Orpheus wordt opgevoerd.

Inmiddels is het script, geschreven door Silvester Zwaneveld, bekend en weet iedere deelnemer wat zijn of haar rol in de voorstelling is. Bijzonder aan deze multidisciplinaire voorstelling is dat ieder talent de kans krijgt om te schitteren, maar de show toch één geheel vormt. Alvast een tipje van de sluier; het verhaal gaat over de 13-jarige Lena, die samen met haar vader en grootmoeder in een klein, maar knus huisje woont. Er is iets vreemds gaande in het bos en Lena gaat met haar vrienden op onderzoek uit naar het ijzingwekkende geluid dat hier vandaan komt.

Deelnemers 2017
SHOW Apeldoorn is een initiatief van Theater Orpheus en wordt gerealiseerd in samenwerking met Gigant. Deelnemers aan SHOW Apeldoorn ondervinden aan den lijve hoe fantastisch het is om op het podium te staan en te werken met een professionele regisseur, techniek, belichting, decor en grime. Orpheus-directeur Meta Neeleman: “We hebben vorig jaar gezien wat een geweldige ervaring dit project is voor de deelnemers, en hoe snel zij kunnen groeien in hun rol”.

De deelnemers die dit jaar meedoen aan SHOW Apeldoorn zijn: Elly Spruyt (63) met zang, Milan van Munster (13) op de trompet, Ylana Remijnse (9) met dans, Amber en Willem (16 en 15) met zang en piano, Lisa Renee Zwaneveld (16) met zang en gitaar, Lionel Kistemaker (13) op de drum, Lotte de Jong (21) met zang en gitaar, Hélène Warnshuis (51) als verteller, Maureen Besteman (13) als actrice, Wierd Dijkstra (15) met zang en gitaar.

Coaching
De deelnemers worden door middel van coaching en repetities klaargestoomd voor de grote SHOW op 29 december in de Rabobankzaal van Theater Orpheus. De deelnemers hebben inmiddels een inspirerende coaching dag bij Gigant achter de rug, waarbij teambuilding en podiumpresentatie centraal stonden. Daarnaast was er veel aandacht voor de individuele acts. De sfeer zat er goed in tijdens deze dag: iedereen was enthousiast en er is fanatiek gewerkt. Afsluitend was er een gezamenlijke workshop teambuilding van Slagerij van Kampen. De energie spatte er vanaf tijdens het trommelen op de enorme vaten die zij hadden meegebracht.

Orpheus wil met deze bijzondere productie een groot publiek kennis laten maken met theater, de tickets zijn daarom voor maar € 2,50 incl. servicekosten te bestellen via orpheus.nl/show.

SHOW Apeldoorn ontvangt financiële ondersteuning van het Janice Walker fonds, de Rabobank en het Orpheus Ondernemerspodium.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox