Logo apeldoornsstadsblad.nl


Schrijfster Tiny Mazereeuw (77)  is nog lang niet klaar met het schrijven van boeken, dit is nog maar het begin! ,,Het boek heeft een open einde, dus..." (foto Daniëlle van de Vlag)
Schrijfster Tiny Mazereeuw (77) is nog lang niet klaar met het schrijven van boeken, dit is nog maar het begin! ,,Het boek heeft een open einde, dus..." (foto Daniëlle van de Vlag) (Foto: danielle van de vlag)

Boekdebuut voor 77-jarige Tiny Mazereeuw

  Cultuur

Apeldoorn - In eerste instantie begon de 77-jarige Tiny Mazereeuw twee jaar geleden met schrijven voor ontspanning en plezier, niet wetende dat een jaar en 328 pagina's later haar eerste boekdebuut tot uiting zou komen. ,,Het boek is gebaseerd op fantasie", aldus Tiny. ,,Tijdens het schrijven van het verhaal kon ik mij vanaf de eerste pagina compleet inleven in alle personages. Dat ging gewoon helemaal vanzelf."

Door Danielle van de Vlag

Ze schreef de roman "Het begon bij Jacob". Een roman vol spanning, intriges en verrassende onthullingen, die zich afspelen in het recente verleden van de prachtige West-Friese streek, waar Tiny opgroeide. Het boek is inmiddels bij diverse boekhandels en online verkrijgbaar.


,,Het was geen droom van mij om een boek te schrijven, maar als ik het achteraf allemaal bekijk, dan passen de puzzelstukjes wel in elkaar. Mijn kinderen vonden het altijd geweldig wanneer ik een verhaal vertelde. Ze vroegen mij regelmatig voor het slapen gaan of ik nog een mooi of spannend verhaal wist. Het kwam alleen vroeger niet tot uiting om te gaan schrijven. Ik was druk met mijn gezin en mijn werk. Rond 1966 was het toch al bijzonder dat je als vrouw met een gezin werkte, laat staan een boek schrijven. Toch vreemd hé, dat ik mijn talent niet eerder heb ontdekt."


,,Ik liet mijn verhaal aan mijn kinderen en mijn man lezen. In eerste instantie had ik het voor de kinderen geschreven. Verbazing alom, Mam, jij, een boek geschreven? Mijn man had het gelezen en was direct enthousiast, opperde om het manuscript door te sturen naar een uitgeverij. Ik dacht; ach… waarom ook niet, was totaal niet bezig met de gevolgen ervan. Al snel kreeg ik bericht van de uitgeverij om een afspraak te maken. Na een gesprek liep ik in een roes en met een contract onder mijn arm de deur uit bij de uitgeverij. Ik? Nee dat kan toch niet? Ja, toch wel! Op dat punt dacht ik, oké... het mag van mij nu wel stoppen."


Tiny was verrast en verbaasd tegelijk. ,,Dit is al helemaal te gek! Dat iemand mijn boek geweldig vindt, dat voelde al als een debuut voor mij. Het is namelijk nooit een droom van mij geweest om een boek te gaan schrijven, laat staan een boek uit te geven. Dus het boekdebuut op mijn leeftijd is een hele bijzondere ervaring kan ik je vertellen. Mijn wens is dat ik hoop dat heel veel mensen leesplezier zullen hebben van mijn verhaal. Als dat gebeurt ben ik helemaal happy!"


Kijk voor meer informatie over Tiny en haar boek:

www.facebook.com/familiethriller/

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox