Logo apeldoornsstadsblad.nl


Apeldoornse Open Filmteam zoekt crew om live te gaan

  Cultuur

Apeldoorn - Het Open Filmteam nodigt iedereen met ervaring of interesse in online video uit om mee te doen met hun nieuwste project: You're Live!

Tijdens het project gaat het team aan de slag met technieken en apparatuur om live video te monteren en uit te zenden. Dit doen ze tijdens een tweetal uitvoeringen, waarbij via Omegle en Chatroulette nietsvermoedende internetters verrast worden met een unieke scene. Mensen met interesse kunnen zich aanmelden via http://openfilmteam.nl/aanmelden/

Tijdens enkele bijeenkomsten zullen deelnemers leren werken met de technieken en apparatuur die gebruikt wordt bij live videoproducties en worden ze in het diepe gegooid. ,,We gaan echt live", zegt regisseur Daan van 't Einde. ,,Dan pas zie je of iedereen goed genoeg op elkaar ingespeeld is." Hij maakt zich geen zorgen over de kwaliteit. ,,We hebben al een sterk team opgebouwd en bewezen dat we samen films van hoge kwaliteit kunnen maken."

,,Ik heb me via de website aangemeld nadat ik een van hun vorige films had gezien", vertelt Remco Schutz uit Deventer, die in dit project van het Open Filmteam in het live-camerateam deelneemt. ,,Het lijkt me mooi om ook op die manier met video bezig te zijn. Juist het samenwerken met een groep zorgt ervoor dat je enorm veel van elkaar leert."

Voor het open filmproductie kunnen zowel professionals als amateurs zich aanmelden voor een plek in de crew. Daan: ,,We kijken altijd in overleg met deelnemers in welke rol zij bij projecten aan kunnen sluiten. Film is een medium waar allerlei talenten bij elkaar komen. Veel mensen denken alleen aan de camera's. Maar juist dingen als geluid, setbouw, make-up en visagie of goede vormgeving en kostuums kunnen heel veel toevoegen aan een project." Het Open Filmteam is dan ook, naast de typische filmmaker, altijd op zoek naar mensen die andere talenten hebben die ze graag in willen zetten.

Zowel mensen met als zonder ervaring mogen zich aanmelden om mee te doen met deze productie, die in Apeldoorn opgenomen zal worden.

http://openfilmteam.nl/aanmelden/

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox