Logo apeldoornsstadsblad.nl


Viviane Baard wint ontwerpwedstrijd
Viviane Baard wint ontwerpwedstrijd (Foto: Rene Knoop)

Viviane Baard wint ontwerpwedstrijd Stellicher advocaten en Het Gelders Orkest

  Cultuur

Apeldoorn - Stellicher advocaten en Het Gelders Orkest zijn de afgelopen tijd op zoek geweest naar jong vormgevingstalent. Dit deden ze door middel van een ontwerpwedstrijd waar jonge vormgevers tot 25 jaar gevraagd werd een poster te ontwerpen voor een concert van Het Gelders Orkest. Met resultaat!

Vijf jonge vormgevers maakten met hun unieke en inspirerende ontwerpen kans op de Stellicher Ontwerpprijs. Viviane Baard (20 jaar) behaalde na optelling van de stemmen van de jury en het publiek de hoogste score en werd zo met haar poster 'Tree of life' de winnaar van de wedstrijd. Haar ontwerp hangt binnenkort twee weken op 90 A0-posters in Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen. Daarnaast ontving zij tijdens de prijsuitreiking op 5 september een cheque van € 500,-.

Voorzitter van de vakjury Eric Looijen van Stellicher advocaten en directeur van Het Gelders Orkest Wiebren Buma geven aan dat de jury een zware taak heeft gehad. "De inzendingen waren divers, maar wat wij in alle posters terug zien is talent. De poster van Viviane sprong er wat ons betreft – in positieve zin - uit." Viviane heeft Yggdrasil (ofwel Tree of Life) afgebeeld in haar ontwerp. In Sibelius' Vijfde symfonie wil de componist zijn ontzag voor de grootsheid van de Scandinavische natuur uitdrukken. Volgens de Noorse mythologie verbindt Yggdrasil verscheidende werelden.

Viviane geeft aan deze verbintenis ook te zien in muziek. "Muziek verbindt mens met mens, maar ook mens met instrument en mens met natuur", aldus Viviane.
Het ontwerp van Viviane wordt de komende weken definitief gemaakt en zal van 23 oktober tot en met 5 november te zien zijn in de drie steden. Het concert vindt op 3 november plaats in Arnhem, 4 november in Apeldoorn en 5 november in Nijmegen. 

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox