Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: De Broodjesbar

  Column

Als thuiswerker maak ik normaal gesproken graag een ommetje richting het centrum, voor een cappuccino in de stad. Het verbaast me hoezeer ik dat nu mis. De maanden voor de coronacrisis ging ik geregeld naar De Broodjesbar aan het Raadhuisplein.

Het moet tijdens de Sinterklaasintocht zijn geweest dat we die ontdekte. Het was zo druk in de stad dat we nergens een tafeltje konden vinden voor een kopje koffie. Zo belandden we in de Broodjesbar.

Silvester bestelde de soep van de dag en kreeg kerriesoep. Die beviel hem zo goed, dat hij sindsdien bleef vragen wat de soep van de dag was. Meestal was het antwoord: tomatensoep. Gaandeweg begon het op te vallen dat hij steeds hetzelfde vroeg.

We lachten erom: ‘Het lijkt wel de grap van het konijn dat naar worteltjestaart vraagt!’

Eigenlijk verliep het inderdaad zoals in de mop, waarbij de bakker besluit om toch eens worteltjestaart te maken. Ook nu begonnen de kok en de bediening zich bezwaard te voelen... We lachten dat we ‘vies hè?’ zouden zeggen als ze op een dag kerriesoep zouden aanbieden.

Uiteindelijk kwam het zo ver dat we een afspraak planden. Na de krokusvakantie zou de Broodjesbar kerriesoep serveren – achteraf gezien was het twee weken voordat alle horeca vanwege corona zou sluiten. Het was zó’n vriendelijk gebaar en het was zó fijn dat we ondanks de vakantie ertussen, toch allemaal de afspraak nakwamen. Ik kreeg het recept zelfs mee op een briefje, zodat Silvester nooit meer zo lang zou hoeven wachten.

Nu heb ik, thuis, de soep gemaakt. Dit staat op het handgeschreven papier: ui, rode peper, knoflook, gember, kerrie, kippenbouillon en kokosroom. Ik heb het gemaakt en het was heerlijk. We hoefden er alleen maar bij te denken dat we gezellig bij de Broodjesbar zaten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden