Column Nanda Roep: Exotisch

  Column

APELDOORN - Schrijfster en uitgeefster Nanda Roep schrijft wekelijks over Apeldoorn, waar zij woont met haar man, cabaretier Silvester Zwaneveld, en hun twee kinderen.

Boodschappen. Alleen het woord zorgt al voor een zucht, hè?
Op zichzelf vind ik boodschappen doen best leuk, het gaat tenslotte om: eten kopen. Ik neem graag eindeloos de tijd om etiketjes te lezen, vooral van exotische producten.
Maar helaas, met een gezin is er nauwelijks tijd om alles rustig te bekijken. Met een gezin dien je de winkelwagen vol te stouwen omdat je anders doordeweeks tekort komt. Graag een beetje snel, want er wachten clubjes, sport, of anders gaat wel de schoolbel.
Niks aan op die manier.
Ook bij mij zit er dus die zucht. Boodschappen.

Toen we net waren verhuisd, hebben we nog gezocht of Apeldoorn een bezorgservice had. Maar dat was twaalf jaar geleden helaas niet het geval, alleen in de Randstad en alleen door Albert Heijn.
Een klein geluk was nog dat Apeldoorn vele soorten supermarkten huisvest, zodat ik tenminste kon rouleren. Albert Heijn met kant-en-klaarmaaltijden. Lidl met ijssoorten waar ik nooit eerder van had gehoord. De Dirk van den Broek ken ik nog uit onze Amsterdamse tijd. Özbaktat, Dekamarkt, Coop – ik ben overal klant en wissel met plezier af. Mijn laatste stek was een verbouwde Aldi.
Het nieuwe Aldi-pand bracht mij een haast complete vakantie-ervaring. Enorm parkeerterrein en dan een soort supermarché binnen te stappen met heerlijke, onbekende en zeer betaalbare hapjes. Maandenlang wilde het wel weer, dat boodschappen doen.
Tot ik... onlangs ontdekte dat het thuisbezorgen Apeldoorn heeft bereikt! Geen seconde hoeven nadenken, snel vriendschap gesloten met de bezorger. Ik ben nog in het stadium dat elke bezorging juichend wordt gevierd.
Alleen voor extra ingrediënten hoef ik de supermarkt nog in. Reken maar dat ik dan eindeloos de etiketjes blijf lezen, van exotische producten.

Meer berichten