Column Nanda Roep: Werk

  Column

APELDOORN - Schrijfster en uitgeefster Nanda Roep schrijft wekelijks over haar leven in Apeldoorn, waar zijn woont met haar man, cabaretier Silvester Zwaneveld, en hun twee kinderen.

Het nieuwe jaar is begonnen, de beste wensen, ik moet weer aan het werk. Het gaat bij 'werk' dit keer niet om schrijven, helaas, maar ik bedoel tot mijn spijt: de kilo's.
Ik kan er niet langer onderuit.
Ruim anderhalf jaar geleden gooide ik spoorslags het bijltje erbij neer in de sportschool. Ik wilde niet meer en ik ging niet meer. Het was nog nét niet zo erg als in mijn roman, waarin de hoofdpersoon slechts het laatste nummer meedoet. Maar het scheelde weinig.
Wat hield ik een tijd over ineens!

Sowieso heb ik altijd meer een cultureel leven geleid dan een sportief bestaan. Met Silvester in de Nederlandse theaters, en ik als schrijfster in de Nederlandse bibliotheken.
Maar Apeldoorn profileert zich als sportstad (met wereldallure) en ook deze import-Apeldoornse werd erdoor gegrepen. Mevrouw de schrijfster toog aan het sporten. En vooruit; ook aan het kletsen, na afloop in de kleedkamer.
Wat was het heerlijk om fit te zijn, slanker en vol energie. De gezelligheid van een sportschool is onderbelicht als je het mij vraagt. Zelden zo hard gelachen om de simpelste dingen. Tot ik dus, ja, niet meer wilde.
Het zijn niet eens kerstkilo's, bedoel ik maar te zeggen. Het zijn afhaakkilo's.

Ik was moe en ging weer eens lekker zitten met een krantje en een koek. Of met een boek en een wijntje. Plus bitterballen. In de zomer een ijsje. Met slagroom.
Tot het nu zo ver is dat ik potdorie niet aan het goede voornemen ontkom!

Nou ja, ik ben dus opnieuw aangemeld, en trouwens met open armen ontvangen – waarvoor dank.

Je zou denken dat het prima moet lukken dit jaar. Ik woon tenslotte in sportstad Apeldoorn.

Wij zijn al fit zodra we er alleen maar aan denken.

Meer berichten