Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Theo

  Column

Het blijft bijzonder dat wij Omnisport Apeldoorn hebben, een sportcomplex dat groot genoeg is om dit weekend het NK Atletiek te houden. Op mijn vrije zondag ging ik er samen met Silvester kijken.

Omdat we zelf werken in de kunsten, is de sportwereld voor ons onbekend. We juichen op zulke dagen voor iedereen omdat we niemand bij naam kennen. Nee, wij weten alleen wie de masseur is die velen van hen behandelt. Als niet-sporters gaan wij namelijk ook bij hem langs wanneer de drukte in ons lijf vastzit. Dan heb ik het over: Theo.

Veel bekende sporters laten zich door hem masseren, zoals bijvoorbeeld Europees kampioen meerkamp en Olympiër Eelco Sintnicolaas. Theo zegt altijd dat hij een pijnloze behandeling geeft, ook als ik kermend op zijn bank lig. Vanuit zijn Apeldoornse huis ondersteunt hij veel sporters en bij het NK was hij de begeleider van hordeloopster Eefje Boons.

Zo kwam het, dat ik een tijdelijk pasje kreeg om achter de schermen te mogen kijken. Theo liet de massagekamer zien en hij toonde de baan waarop hordeloopsters zich warm liepen. Op minder dan een meter afstand, echt armlengte was het, schoot Eefje Boons langs mij.

Die hordelopers springen helemaal niet over de horden, weet ik nu. Ze vliegen eroverheen, ze lijken wel gewichtsloos! Ze schoot zo snel voorbij, de rest van de dag bleef ik er een beetje duizelig van, alsof ik in een achtbaan had gezeten.

Eefje Boons won zilver in de finale. Gewoon in Apeldoorn, we stonden er met onze neus bovenop.

Meer berichten