Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Jaarhoroscoop

  Column

Zolang het nieuwe jaar amper is begonnen, lees ik graag de jaarhoroscopen. Het is niet zozeer dat ik erop vertrouw, maar het is wel zo dat het me vermaakt. Alle opties zijn nog mogelijk, heerlijk. Ik weet dankzij mijn jaarhoroscoop dat 2019 een goed jaar is om een zwangerschap te plannen - kijk eens aan!

Hoe het kwam, weet ik niet meer, waarschijnlijk tijd teveel, maar ineens vroeg ik mij af of er ook horoscopen voor steden worden gemaakt. Na wat zoeken op internet ontdekte ik dat wij als Apeldoorners tot de 'steenbok' worden gerekend*. Trefwoorden die bij ons horen, zijn: verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef. Zelfbeheersing, controlerend, eenvoudig, harde werker, degelijk... Het komt het redelijk overeen met het imago van Apeldoorners, denk ik.

Ter vergelijking, Amsterdammers worden als 'kreeft' getypeerd. Bij hen staan deze trefwoorden: wortels, wisselende gevoelens, sensitief, familie en eigen stam. (*www.tijdgeest.eu)

Ach ja, het zijn geinige dingen waarmee ik me bezig hou terwijl ik op de bank lig en nog eeeven niet in actie kom. Als ik internet mag geloven, Apeldoorn, dan zou 2019 weleens 'een mooie verrassing' voor ons in petto kunnen hebben! Citaat: 'Maar je zult er pas met volle teugen van genieten als je je ogen opent voor de kleine, mooie dingen in het leven.'

Kijk, dat spreekt me aan. De kleine, mooie dingen in het leven. Dat kan alles zijn. Dat is een knuffel van een kind, een kus van je partner. Een tevreden opdrachtgever en een geslaagd project. Misschien geniet je van een zonnestraal in de lente. Je krijgt een complimentje of iemand trakteert op een kopje koffie. Ik wens je een jaar vol van zulke fijne verrassingen.

Meer berichten