Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Puzzel

  Column

Soms vind je jezelf in een situatie terug en weet je niet eens hoe je er terechtkwam. Nou, ik weet het nog. Het kwam door een bevriende collega van Silvester, Eric Koller, die eveneens cabaretier is.

Op een dag belde hij om te vertellen dat hij was aangenomen bij Cirque du Soleil. Inderdaad: het beroemde Cirque du Soleil. Er was meer. Eric mocht niet alleen meedoen, maar hij werd zelfs de hoofdclown. Een centrale rol, wat een kans!

Maar er was ook een keerzijde, want 'zijn' show 'Luzia' kwam niet naar Nederland. Eric zou twee jaar optreden in Canada en Amerika en op dit moment speelt hij in Mexico.

Over het algemeen maken artiesten geen probleem van een tochtje meer of minder en zo kwam het, dat ik Silvester naar het vliegveld bracht. De show 'Luzia' streek neer in Seattle en daar zouden de mannen elkaar ontmoeten.

Het werd een fantastische week, mede omdat ze in die periode een reserve-clown probeerden in te werken. Silvester was blij om achter de schermen te verblijven en de regisseur aan het werk te mogen zien. Verguld en trots kwam hij thuis.

Als souvenir had hij voor ons een Luzia-puzzel van 1.000 stukjes meegenomen. Onze hoofdclown Eric stond er prominent op, dus wij konden niet anders dan onze vriend bij elkaar te puzzelen. We vonden het supergezellig om te doen!

Sindsdien maken wij eens per jaar een 1.000 stukjes-puzzel. Steeds een andere. Het hele gezin helpt en ook deze kerstvakantie zit er steeds wel iemand puzzelstukjes te passen. En elke dag vraag ik me wel een momentje af hoe ik ook alweer, in vredesnaam bij iets als puzzelen terecht ben gekomen...

Meer berichten