Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Addams

  Column

Deze periode staat de musical 'The Addams Family' in Orpheus. Ik voel bewondering voor het feit dat Orpheus deze naar Apeldoorn heeft weten te halen. Er spelen wereldberoemde musicalsterren in. Pia Douwes! Tony Neef! Oké, Nederlands beroemd dan. Johnny Kraaijkamp! Plus een fantastische rol voor comedienne Mylène d'Anjou. Gewoon in Apeldoorn!

Met mijn dochter ging ik erheen en die avond brachten wij in betovering door. Tijdens de show beleefden wij heden, verleden en toekomst door elkaar. Het heden was gemakkelijk: dat was de show. We genoten van de wonderschone décors en het fantastische zangspel. Na ieder nummer bevestigden wij knikkend naar elkaar, en applaudisserend, hoe ongelooflijk goed ze waren.

Het verleden dat wij beleefden was nog vers: dat was onze eigen Plaza Patatta-musical, waarvan we pas in mei de toernee afsloten. Nog steeds vergelijken we onze voorstelling continu met de grotere professionele producties. Er is veel te groeien, maar met ons kleine budget hadden we dapper stand gehouden, besloten we. Ons décor was effectief en charmant geweest. Onze verhaallijnen waren in orde en ook de liedteksten waren niet minder dan waar we vanavond van genoten. Jaja, we waren gerust tevreden met onszelf!

Automatisch gingen onze gedachten naar de toekomst, terwijl de musicalsterren met schijnbaar gemak hun hoge niveau etaleerden. Nu mijn dochter het Nederlandse lied bestudeert en lessen met de musicalopleiding deelt, nu wordt langzaam zichtbaar dat zij het stokje van mij kan overnemen. Misschien... Wie weet...

Zittend in Orpheus genoten wij van de show. En van de vele mogelijkheden die zich aan ons ontvouwden.

Meer berichten