Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Ondernemen

  Column

Afgelopen week was stresserig, mag ik wel zeggen. Niet zozeer voor mij als schrijfster, maar wel voor mij als uitgeefster. Het ondernemende deel ervan, bracht mij naar werelden waarin ik geen houvast had.

Voor een nieuw project, namelijk, bleek ik extra verkoopkanalen te moeten aanboren naast de boekwinkels. Ineens gaat het om speelgoedwinkels, gamezaken en de breder georiënteerde boek- en tijdschriftenhandel. En ik... had geen idee.

Ik zocht een aanknopingspunt bij de oude winkelmanager van de vroegere Bart Smit aan de Hoofdstraat. Hij gaf mij de naam en gegevens van een groothandel. Daar moest ik nu zien binnen te komen, met mijn stotterende verhaal en mijn totale niet-weten.

De winkelchef van GameMania nam mijn verhaal mee naar zijn hoofdkantoor en het resultaat is dat we aanstaande zondag een presentatie mogen houden. Zonder hem was het niet gelukt.

Zwetend zocht ik nummers, noteerde ik namen... Ik moest antwoord geven op vervoers- en percentagevragen die ik tot op vandaag niet eens begrijp. Met mijn postpakketten stond ik hijgend in de Primera, die nu wil helpen bij de verkoop van het boek.

Eerlijk gezegd vond ik mezelf geregeld een beschamende vertoning met mijn onwetendheid. Naast de stress zat ik dus óók nog met het schaamrood op de kaken. Maar, het lijkt goed te komen, zo líjkt het.

Op dit moment is eigenlijk maar één ding zeker: áls het straks lukt, dan komt het doordat ik mocht leunen op deze groep van Apeldoornse ondernemers. Zij gaven mij de houvast die ik nodig had. Het was een stresserige en beschamende, maar vooral dankbare week.

Meer berichten