Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Nieuwe buren

  Column

Aan de overkant krijg ik nieuwe buren. Altijd leuk en spannend, dus toen ze met een aanhanger en een groep helpers de straat in kwamen, besloot ik in actie te komen. Ik zou een bosje bloemen aan ze brengen.

Ruim dertien jaar geleden namelijk, toen wij verhuisden, werden er plantjes bezorgd namens zes adressen uit de straat. Zelfs nu word ik nog warm van de herinnering. De plantjes waren er eerder dan ik, want met een pasgeboren baby en een peuter reisde ik wat later achter Silvester aan. Het was met recht een warm welkom.

Tegenwoordig probeer ik hun lieve gebaar te herhalen. Nu mijn kinderen groot genoeg zijn, is er weer wat energie om daaraan te denken, tenslotte. Dus toog ik op pad voor een plantje, of bloemetje - iets welkomerigs.

Ze kwamen uitgerekend op een dag waarop ik diep vermoeid was. Door de Kinderboekenweek reis ik deze periode het halve land door, naar Bergen op Zoom, Amsterdam, Nijmegen... Dus het was laat op de middag toen ik pas de stad in wandelde. De markt was al aan het sluiten, alleen bij de Albert Heijn vond ik nog een mooie bos.

Terug in mijn straat twijfelde ik om zou aanbellen. Ik wilde ze ook niet lastigvallen in de drukte, misschien moest ik een paar uurtjes wachten tot ze waren geïnstalleerd. En toen... zag ik dat ze alweer waren vertrokken. Het was helemaal niet de dag van de verhuizing. Het huis was weer verlaten! Nou goed, toen heb ik de roosjes zelf maar in een vaas gezet. Met een beetje fantasie zou je kunnen zeggen dat ik ze van de nieuwe buren heb gekregen. Heel aardig van ze, al zeg ik het zelf.

Meer berichten