Foto: Richard Havenaar

Dutchtuber

  Column

De scholen zijn begonnen! In mijn huis zijn het normaal gesproken de kinderen die weer zin hebben in het schooljaar, maar dit keer is ook mama enthousiast.

Normaliter is de start nogal eh, lastig voor mij - ik weet dat ik hierin een uitzondering ben. Ik vind het namelijk heerlijk om de wekker níét te hoeven zetten en om gewoon kalm de dag te kunnen starten. Mijn creatieve beroep maakt dat mogelijk, maar toen mijn kinderen leerplichtig werden, kon het door de schooltijden niet langer kalmpjes aan.

De kinderen uit zijn klas konden het niet geloven.

Maar nu, bij de start van dit nieuwe schooljaar, mag ik bekend maken dat ik een samenwerking heb met een jonge, populaire YouTuber die zich 'Dutchtuber' noemt. We hebben gewerkt aan een boek vol grappige strips, die allemaal zijn gemaakt met beelden van de video's. Het stripboek verschijnt binnenkort.

Het kwam doordat mijn zoon diens video's dagelijks keek. De YouTuber in kwestie was toen nog maar vijftien (nu negentien). Als ik aan tafel de krant las, hoorde ik hem op de achtergrond praten in zijn video's en gaandeweg werd ik nieuwsgierig. Op een dag zat ik naast mijn zoon mee te kijken en toen viel het idee me in: hiervan kan ik strips maken!

Gelukkig vond de populaire Dutchtuber het ook een leuk idee. Als je jonge tieners hebt, kennen ze hem vast. Mijn zoon had op school weleens genoemd dat zijn moeder zou samenwerken met Dutchtuber. Het antwoord dat hij kreeg, was: 'Dat geloof ik niet.'

Dat was dat. De kinderen uit zijn klas konden niet geloven dat het waar was! Maar het was toch echt zo. En nu school weer begint, is er eindelijk de aankondiging van het geweldige resultaat.

Meer berichten