Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Zusje

  Column

Ik bleef maar zeggen: 'Waar ken ik dit van?' In mijn brein bleef het wazig, al wist ik zeker dat ik het logo eerder had gezien. Waarschijnlijk tijdens de musicaltoernee, dacht ik - of was ik soms eerder in deze buurt geweest?

De herinnering wilde maar niet scherp worden. Het was óf een lokale advertentie geweest, ergens, óf een folder in een rek - om gek van te worden. Voordat het concert van rapper Eminem begon, vorige week in Nijmegen, ging ik met Silvester wat eten. We waren uit de stromende mensenmassa gestapt en in de tegengestelde richting gegaan. Over de brug bij het Maas-Waalkanaal zat een brasserie, wist Google.

De helft van de tafeltjes was nog leeg, maar toch kregen we te horen dat de brasserie vol zat. Tja, reserveringen... Eventueel konden we hapjes van de borrelkaart krijgen, bedacht het personeel. Dat begonnen ze steeds vaker zo te doen, zeiden ze, als mensen geen tafel konden krijgen en tot nu toe werkte het goed.

We besloten dan maar alle zes de tapashapjes te bestellen. Tevreden om nog even rustig te kunnen zitten voordat we samen met tienduizend anderen in Goffertpark zouden staan.

En een goed idee was het. De toast met zalm bleek echt een gebakken stukje zalm op een heerlijke brochette. De 'beef angus' was in een kroketje verwerkt en alle hapjes leken wel kleine gerechtjes. Tevreden met het feit dat iedereen tevreden was, begon het personeel een praatje. Wat leuk dat we naar Eminem gingen en kwamen we eigenlijk van ver?

'Ah, Apeldoorn,' antwoordde de jonge ober. 'Zijn jullie daar ook al naar ons filiaal geweest?' Pas toen wist ik het weer.

Meer berichten