Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Lepeltjes

  Column

Eigenlijk was ik te moe, chagrijnig ook, maar ik had geen zin om de hele dag thuis te blijven. Daarom ging ik 's middags toch mee naar foodfestival 'Lepeltje Lepeltje', afgelopen weekend in het Beekpark. Ik wilde een cappuccino en even rustig zitten in wat gezelligheid.

Het festival was goed bezocht; met eettentjes, maar ook optredens en een kleine braderie. Langs onze tafel kwamen kinderen met een plastic tas van 'Heel Apeldoorn Rein', op zoek naar afval om te verzamelen. Mijn humeur vrolijkte al op, ik gaf ze mijn bekertje en ook het suikerzakje dat ik netjes in mijn broekzak had bewaard.

Het zonnetje deed haar werk. Ik zwaaide naar bekenden en bestudeerde de vele menu's. Silvester liet zich met zonnebrand insmeren door de medewerkers van KWF Kankerbestrijding. Zij voerden een ludieke actie door mensen te vragen of ze waren ingesmeerd en zo niet; of zij het even mochten doen. Sinds zijn kinderjaren was hij niet door een ander ingesmeerd, zei hij, het was een ja, ludieke ervaring.

De 'zonnebrandsmeerster' van dienst bleek te wonen in een stad waar ook Silvester had gewoond. Nu is dat niet zo uitzonderlijk, want hij heeft Groningen, Rotterdam en Amsterdam op zijn lijstje staan.

'Waar is het misgegaan?' vroeg ze vrolijk toen hij aangaf dat hij nu in Apeldoorn woont. Silvester antwoordde iets over 'fijne plek voor de kinderen' en nam toen afscheid.

Ik vond het een vreemde en ook ouderwetse vraag. Tenslotte wandelden wij hier over een beregezellig terrein. Er was een prettig plekje vrij om zelfs nog een wijntje te drinken, naast tafelgenoten die praatjes aanknoopten over hun heerlijke friet. Er was niks misgegaan, het ging hier juist hartstikke goed en zelfs mijn humeur knapte ervan op.

Meer berichten