Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Fietsen

  Column

Als frisse veertigers besloten we een 'dagjestocht' te fietsen. Ik vind het een fijne nieuwe hobby; lekker in de natuur en toch (een klein beetje) inspannen.

Maar ik besef natuurlijk goed dat ik me hiermee aansluit bij 'de volgende generatie', om het zo te zeggen. Het is niet bepaald een activiteit voor de jeugd - tenzij het om wielrennen gaat of mountainbiken, bootcampen. Maar dat is niet wat ik doe.

Ik pakte een flesje water in en nam mijn 'dagjesfiets' met versnellingen. Plus, nieuw in het assortiment: ik had een fietsroute bij me langs punten die de ANWB heeft aangebracht. Mevrouwtje ging op pad.

Het eerste stuk fietste ik, samen met Silvester, langs punten door de stad. Sommige cijferbordjes heb ik jarenlang gepasseerd bij het halen en brengen naar school, maar nooit was tot me doorgedrongen dat die onderdeel waren van zo'n mooie route.

We gingen langs het park Marialust en ik herinnerde me hoe een moeder ons destijds uitnodigde om er te schaatsen met de kinderen, maar ik had geen idee waar het was. (Gelukkig nam zij toen de dochter van deze import mee, waarvoor dank.)

Uiteindelijk zwierven we door de weilanden en bossen richting Vaassen, Eekterveld, Beemte Broekland en via Teuge weer terug.

Ik herinnerde me ineens dat ik toch als studente ook weleens fietstochten maakte met mijn huisgenootjes.

Of liever gezegd; ik maakte plannen om te fietsen, zowel in Utrecht als Amsterdam. Maar ik vergat altijd hoe ik ook alweer de stad uitkwam...

Daar heb ik in Apeldoorn geen last van. Ik hoef alleen maar 'niet naar het centrum' te koersen en weet dat ik aan alle kanten in mooie natuur terecht kom. Het was een heerlijke dag.

Meer berichten