Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Spelletje

  Column

Buiten was het 24 graden, maar mijn zoon en ik zaten binnen, bij spellenwinkel De Wammus. Met een spel dat wij al in december hadden gekocht terwijl het ons nota bene was afgeraden: 'Eldritch Horror'.

Voor de kerstvakantie namelijk, hadden wij bedacht een serieus bordspel te spelen. Het gaf niet als we moeite moesten doen om de regels te leren, vonden we. Het het ging ons er vooral om dat het niet te gauw afgelopen moest zijn.

We lazen de (Engelstalige) spelregels en probeerden de eerste stappen met het boekje in de hand. We zochten uitlegvideo's (er is er maar één in het Nederlands) en we lazen (Amerikaanse) bloggers. Vaak herkenden we plaatjes uit de gebruiksaanwijzing, maar verder...

Op Facebook vroeg ik om hulp. Een collega-artiest bleek tevens spelletjesnerd. Hij raadde alvast een simpeler versie aan van een soortgelijk spel, namelijk 'Clank'. En nu, vier maanden later, waren we dan eindelijk voor uitleg én een nieuw spel bij De Wammus. 'Dus jullie zijn eigenwijs,' glimlachte medewerker Ron, terwijl hij met ons aan een tafel ging zitten. Het leverde een plezierige blik van verstandhouding op; wij waren nu in goede handen.

Twee uur later verlieten wij diep tevreden de winkel met ons nieuwe spel 'Clank', met alle uitleg die we maar wilden én met hernieuwde moed voor onze vuurdoop, 'Eldritch Horror'.

Dus zaten wij deze week ondanks de warmte binnen. Tevreden omdat 'Clank' alvast lukte en toch moeilijk genoeg was. 'Dit was wat we bedoelden voor de kerstvakantie,' knikten we tevreden.

Eindelijk is het vakantieplan dan toch gelukt. Het gaf niet dat het (veel) moeite kostte en het was zeker niet te gauw afgelopen. Wat zeg ik, het duurde zelfs maandenlang!

Meer berichten