Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Zenuwachtig

  Column

In Apeldoorn zullen deze week de zenuwen gieren. Niet alleen bij de raadsleden, maar ook bij mij. Dit seizoen heb ik met mijn eerste musicalproductie door het land gereisd. Het was pittig, kan je wel stellen.

Ik heb een team van acteurs samengebracht, bekend uit tv-serie 'Brugklas' of van producties uit de Efteling, die een script uit het hoofd moesten leren dat ikzelf heb geschreven met Silvester.

We hebben gerepeteerd bij Pellikaan Apeldoorn, met decorstukken gesjouwd in de sportzalen en elke dag de tosti's geroemd.

Voor de muziek hebben we gewerkt met een Apeldoornse nieuwkomer die we leerden kennen bij Show Apeldoorn: Fanuel Coenraad. Hij componeerde prachtige liedjes – en hij is nu ook zenuwachtig. Onze Apeldoornse stagiair Jesper mocht Silvester helpen met beeld en animaties. Hij zit straks óók gespannen te kijken.

Onze technische werkstudent, Michael Gerrits, komt ook uit Apeldoorn en als hij nog niet zenuwachtig was, dan wordt hij het nu vanzelf! In Gigant hebben we twee dagen kunnen bekijken hoe ons lichtplan moest worden en in Orpheus mochten we de generale doorloop doen. Omroep Gelderland kwam filmen, het was druk en superleuk.

Daarna moesten we het land in, dag Apeldoorn, om de voorstelling 'in te spelen'. We hebben we superveel fijne gezinnetjes ontmoet, grootouders met kleinkinderen en ook een heus kinderkoor gegroet.

Maar aanstaande zondag is het zo ver. Als de raadsleden allang weten of ze zijn gekozen of herkozen. Als Apeldoorn de politieke verdeling kent, zitten wij nog te nagelbijten. Omdat wij zondag onze Plaza Patatta-musical in Orpheus spelen voor publiek.

Kids College Apeldoorn komt kijken, plus gezinnen die we uit het Apeldoornse kennen – en jij komt misschien ook. Ja, in Apeldoorn gieren deze week de zenuwen...

Meer berichten