Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Jochem

  Column

Het was druk afgelopen week! Van heinde en verre kwamen mensen naar Orpheus voor cabaretier Jochem Myjer. Vanwege het herstel van zijn ziekte, algemeen bekend, heeft Myjer zijn toernee beperkt tot een aantal steden. Elke avond komt er dan publiek uit een regio rondom. Er is een avond 'Barendrecht' geweest, maar ook 'Deventer', 'Harderwijk' en natuurlijk 'Apeldoorn'. Allemaal uitverkocht.

Wij zaten bij 'Deventer', vanwege de aanwezigheid van een jochie (12) dat naar hem is vernoemd. Ik hoorde ervan op een ouderavond en dacht meteen dat het voor de echte, eh, oude - eh, éérste Jochem óók bijzonder zou zijn!

Inderdaad wilde de cabaretier zijn naamgenootje graag ontmoeten. Maar dat viel nog niet mee! Na afloop waren er zóveel mensen die met hem op de foto wilden, dat ik serieus twijfelde of een begroeting er nog van zou komen.

Er ontstond verwarring bij de jonge naamgenoot, zijn moeder, mijzelf en Jochems manager, en voor we het wisten stonden we met ons kleine groepje backstage de hand te schudden. Jochem maakte selfies met Jochem en vroeg of die even het podium op wilde - jazeker!

De volgende ochtend tweette de cabaretier de leuke selfie en er gingen appjes heen en weer. Dat er slecht geslapen was. Dat ervan genoten was. Dat die tweet geweldig was... Daarna volgde op Libelle.nl het bericht dat een jonge Jochem naar cabaretier Jochem was vernoemd. Het had de pers bereikt, geweldig!

De regelende moeders, wij, appten er nog de hele dag over. De kinderen waren alweer naar school en de cabaretier maakte zich op voor zijn volgende show. En wij moesten aan het werk maar we genoten nog steeds. Ja, het was echt druk. Een drukte van de mooiste soort.

Meer berichten