Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Studie

  Column

Mevrouw de schrijfster, ik dus, had besloten dat ik een studie moest oppakken. Vooral nu ik als uitgever en producent actief ben. Op enthousiasme ben ik best een eind gekomen, vind ik zelf, maar het werd tijd om kennis te gaan opdoen. Zodat ik met wijsheid verder kan op mijn pad, jawel.

Dus volg ik sinds januari de post-HBO module marketing aan de HAN, hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Op LinkedIn viel me ineens op hoeveel Apeldoornse contacten daar hebben gestudeerd! Zelf ben ik vertrouwd met de Hogeschool van Utrecht, maar goed, nu zit ik dus ook bij de HAN.

Op de eerste avond bleek ik een nieuwkomer te zijn in een bestaande groep. Ze hadden samen al een module gevolgd en moesten nu hun eerste opdracht inleveren. De groep was verrast dat er nog iemand bijkwam.

Een tikje timide schoof ik naast een mede-student. Wat bleek? Hij kwam óók uit Apeldoorn! Een toeval, want onze klasgenoten komen uit de regio's Arnhem en Nijmegen.

De studie is eh, supermoeilijk. Ik knipper met mijn ogen en er zijn alweer nieuwe termen, elementen en modellen langsgekomen. Maar, ik moet toegeven dat ik het leuk vind - mijn dochter noemt mij nu een 'nerd'...

De eindopdracht komt alweer in zicht. Ik moet tabellen en matrixen opstellen waar ik nooit eerder van had gehoord. Een beetje hulp kan ik wel gebruiken! Gelukkig kon ik bijeenkomsten afspreken met de stadsgenoot.

Afgelopen week kreeg de groep haar cijfers van de eerste module. Het hoogte cijfer, een 9.1, was gehaald door, je raadt het al: de Apeldoorner. Het zal dus wel lukken met die studie. Ik ben alvast in goed gezelschap.

Meer berichten