Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: De Leest

  Column

In Vaassen parkeerden wij achter de Dorpskerk toen een auto de hoek om kwam zeilen. Hij zoefde over de parkeerplaats alsof hij dit al duizend keer had gedaan. Maar ja, die dag stonden wíj in de route. Niet dat we gevaar liepen, maar toch keek ik hem kritisch na.

In één vloeiende beweging rolde de auto naar een plekje naast restaurant De Leest. Wat zeg ik: naast driesterrenrestaurant De Leest. Drie sterren, drie! Gewoon bij ons, in Vaassen.

Het restaurant was ook onze bestemming. Toen ik erover las in de krant, wist ik dat ik zou sparen om er te eten en afgelopen week was het zo ver. Drie sterren, wat een prestatie.

De chauffeur trok nog steeds in een vloeiende beweging de handrem aan, sprong de auto uit en ging op een holletje naar binnen.

'Zal je zien dat hij ons straks bij de voordeur staat op te wachten,' grinnikte ik, want we waren vroege gasten.

Stiekem hoopte ik op een licht hijgend welkom bij de deur, maar nee... Een vriendelijke kelner knikte ons toe. Hij had wel dezelfde haarkleur, maar niet hetzelfde kapsel. Jammer, want dat zou nog eens een verhaal zijn geweest!

Het eten was een regelrecht sprookje, wat een genot. Gaandeweg raakten we aan de praat met de serveerster en uiteindelijk hield ik het niet meer. Ik wilde het puzzelstukje invullen, dus vroeg ik of ze misschien wist wie er direct naast het gebouw stond geparkeerd.

'Dat is de kok,' zei ze en dat was voor mij, als schrijfster, een kers op de avond. Voortaan is het verhaal dat wij bijna waren aangereden door de driesterrenkok. Wat een eer...

Meer berichten