Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Charly

  Column

Toen ik import-Apeldoorner werd, was de eerste vraag - ik zeg het maar eerlijk – hoe mijn nieuwe snackbar-om-de-hoek zou heten. Ik kwam vanaf de Febo in Amsterdam, via Intersnacks in Weesp en nu verhuisde ik naar Kokkie en natuurlijk richting Charly.

Inmiddels ben ik er zo aan gewend geraakt, dat ik niet opkeek toen een 'Charly' zich aan me voorstelde. Hij kwam een klus doen in ons huis en had daarvoor een buurman/collega meegenomen.

Deze buurman was een enthousiaste prater en hij herkende direct bij aankomst Silvester. 'Jij komt me bekend voor,' zei hij. Silvester wist er niet goed raad mee, maar ik beaamde dat hij inderdaad cabaretier was.

Het bleek dat de collegabuurman van gezellige gesprekjes hield en we wisselden allerhande anekdotes uit. Over een boom die perfect langs het huis was gevallen in de storm. Over een pand dat een schoorsteen van wel twaalf meter hoog had. En toen liet hij ineens vallen dat Charly de naamgever van de Apeldoornse frietketen was. Dát trok mijn aandacht.

We hielden pauze. Aan de ene kant zaten de werkmannen naar de cabaretier te kijken. Maar aan de andere kant zat ik. Naar de frietman te kijken. Als schrijfster van de Plaza Patatta-serie kan je vast wel voorstellen hóé bijzonder ik het vond. Een echte snackbar. Een keten nota bene. Met jóúw naam. Wauw...

Dus toen ik mijn kans schoon zag, vroeg ik ernaar. De echte Charly haalde er zijn schouders over op, het kon hem weinig schelen. Maar mij des te meer. Het is echt een bucketlist-dingetje, als je het mij vraagt. Welke Apeldoorner kan nou zeggen dat hij de échte Charly heeft ontmoet? Dat is mij, import, toch maar gelukt!

Meer berichten